3
Mayıs
2024
Cuma
YEŞİLLİ - MARDİN

Ahmet Demir


Mardin’in Yeşilli İlçesi’nde yaptırılan ilköğretim okulunun açılışına, Mardin Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Milli Eğitim Müdürü Selim Uran, Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, hayırsever işadamı H. Ahmet Demir ve eşi Makbule Demir ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Temel Koçaklar, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde, 1 yıl içinde Mardin’de 10 hayırsever vatandaşın okul yaptırdığını söyledi. Koçaklar, "Yeşilli İlçesi’nde, hayırsever işadamımız H. Ahmet Demir de 2 ay içinde Bahçebaşı Mahallesi’nde kendi adına yaptırdığı 4 derslik ilköğretim okulunu bitirerek, eğitim camiasına bağışladı. Ayrıca yine Yeşilli’ye 8 derslik ilköğretim okulu yaptırmak için protokol anlaşması yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu okulumuzun temelini hep birlikte atarız" dedi.

Hayırsever işadamı H. Ahmet Demir ise "Ülkemizin en değerli varlıkları eğitimde yetişmiş insanlarıdır. Bu amaçla hayatımı bundan sonra eğitime adayacağım. Eşimin adına Yeşilli İlçesi’nde 8 derslik İlköğretim okulu yaptırmak için Valilik ile protokol anlaşması yaptım. Geleceğimizi kurtarmak için mutlaka eğitime önem vermeliyiz. Çünkü kefenin cebi yoktur. Dünyada kalıcı hizmetler yapmak istiyorsak, eğitime hizmet etmeliyiz. Bunun için herkesin eğitime destek vermesini istiyorum" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar