4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

2 ayrı hastane, 2 ayrı rapor!

ŞANLIURFA'DA 2 AYRI HASTANE 2 AYRI RAPOR VERDİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan Çüçen Ailesi, 12 yaşında doğuştan ayakları sakat olan çocuğuna bakıcı maaşı almak için gittikleri hastanede yüzde 60 sakat raporu verilirken, 1 ay sonra sakatlık yardımı almak için gittikleri başka bir hastaneden yüzde 100 sağlam raporu aldı.

Viranşehir'e bağlı Germen köyünde ikamet eden 9 nüfuslu Çüçen Ailesi'nin yaşadıkları "sağlık skandalı" dedirtecek durumda. Sakat olan baba Mehmet Çüçen, sağlık sorunlarından dolayı çalışamayarak ailenin geçimini devletten aldığı yardımlarla sağlıyor.

Ailenin 12 yaşındaki çocukları Şemseddin ise doğuştan sakat ve belden aşağısı tutmuyor. Aile maddi imkansızlıklar nedeniyle çoğunun tedavi masraflarını karşılayamıyor. Yaklaşık 2 ay önce Baba Mehmet Çüçen, çocuğunu da yanına alarak Sosyal Hizmetlerden bakıcı yardımı almak için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Hastane sağlık kurulu heyetinin hasta üzerinde gerekli kontrollerinin ardından küçük Şemseddin'e yüzde 60 fonksiyon kaybı raporu verdi. Aile 15 gün sonra Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne giderek çocuklarına sakatlık maşı almak için başvuru yaptı. Fakat aile doktorun teklifi karşısında şaşkına döndü. İddiaya göre Balıklıgöl Hastanesi'nde görevli Doktor Şemseddin Çüçen'e, sakatlık raporu verilmesi için baba Mehmet Çüçen'den para istediği iddia edildi. Olayı anlatan baba Mehmet Çüçen, maddi sıkıntılar içinde olduğunu belirterek, "Daha önce yüzde 60 sakat raporu verilen oğluma 15 gün sonra başka hastanede yüzde 100 sağlam raporunu verildi. Şuan mağdur durumdayız. Devletten yardım bekliyoruz" dedi.

Çocuğun amcası Hamza Çüçen ise, "12 yaşındaki çocuğun babası da sakattır. Maddi durumları yoktur. Bir kaç defa hastaneye gittiler. Sakatlık maşı için ilk önce yüzde 60 raporu verdiler. Daha sonra başka bir hastane olan Balıklıgöl Devlet Hastanesi yüzde 100 sağlam raporu verdi. Bu nasıl doktorlar? Nasıl yüzde 100 sağlam rapor vermişler anlamış değilim" diye konuştu.

Tekerlekli sandalyesi olmadığı için annesinin sırtında gezdirdiği küçük Şemseddin ise yaşananlardan dolayı üzüntü içerisinde olduğunu ve bir an önce yürüyüp okula gitmek istediğini söyledi.

Bu arada, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nden alınan raporda "Özür durumuna göre vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 0" yazarken Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ise alınan raporda "Özür durumuna göre vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 60.0'dır" ibaresinin yer aldığı görüldü.

Öte yandan, İl Sağlık Müdürü hasan demir ise, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Raporları gördük, konuyu araştırıyoruz. Aile ile görüşeceğiz ve gerekirse üçüncü bir hastaneden rapor alınması için hastalar oraya gönderilecek" dedi.

ŞANLIURFA'DA 2 AYRI HASTANE 2 AYRI RAPOR VERDİ
ŞANLIURFA'DA 2 AYRI HASTANE 2 AYRI RAPOR VERDİ
ŞANLIURFA'DA 2 AYRI HASTANE 2 AYRI RAPOR VERDİ
ŞANLIURFA'DA 2 AYRI HASTANE 2 AYRI RAPOR VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 10:13:05
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 11:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?