5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

"5 yılı başarıyla geçirdik"

Şanlıurfa'nın Birecik Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı A. Kadir Yüksel, 5 yıl başarılı bir çalışma dönemi yaşadıklarını söyledi.

Birecik Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı A. Kadir Yüksel, yeni denemdeki projelerini anlatarak, “Türkiye Belediyeler Birliği ile İspanya Belediyeler birliğinin ortak hazırladığı Türk ve İspanyol Belediyeler arasında işbirliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında Türkiye'deki 2 bin 100 Belediye içinden seçilen 10 Belediye arasına giren belediyemiz, İspanya'daki 4 belediye ile işbirliği anlaşmasına vardı. Bu kapsamda İspanya’da temaslarda bulunan belediye personelimizin İspanya’nın Cartaya Belediyesinin mevsimlik işçi sıkıntısını aşması için Birecik ile Cartaya Belediyesinin ortaklaşa çalışacağı bir proje üzerinde anlaşma sağlandı. Söz konusu proje kapsamında Avrupa Birliği üyesi olan İspanyanın Cartaya belediyesi mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştırmayı düşündüğü 8 bin kişi için yol masrafı ve kalacak yerin İspanyanın Cartaya Belediyesi tarafından karşılanması suretiyle aylık 2 bin Euro ile 4 ay çalıştırılacak mevsimlik işçi projesini Birecik Belediyesiyle ortak yürütecektir. Bu proje ile her yıl Nisan -Temmuz ayları arasında 4 ay süre ile mevsimlik tarım işçisi çalıştırılacaktır” dedi.

“Yine bu proje ile Kardeş belediyemiz olan İspanyanın Algeciras belediyesi ile Avrupa Birliğine ortak proje sunarak AB fonlarından Hibe alınarak ilçemiz için önemli olan projelerin yapımı için gerekli olan finans sağlanmış olacak. Bu finanslar ile gerek sahil peyzaj çalışmaları gerekse turizm alt yapısı çalışmaları tamamlanmış olacak” diyen Yüksel, şöyle devam etti:

“Fırat kıyısında bulunan belediyelerle birlikte belediyeler birliği kurulacaktır. Bu belediyelerle ortak olarak Fırat Kıyısı Yöresel Kalkınma planları oluşturulacaktır. Bu planlamayla yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanacak ve işsizliğe çözüm bulunacaktır. Ayrıca yatırım yapmak isteyen müteşebbislere yönelik Avrupa Birliği ve Dünya Bankası fonlarından hibe para çıkarılacak, kurulması düşünülen her işletme için 350 bin TL hibe para çıkartılacaktır. Bu konuyla ilgili belediyede bir proje birimi oluşturularak vatandaşlarımıza yardımcı olunacaktır. Yöresel Kalkınma planlarının içeriğinde tarıma dayalı tesisleri ile organize hayvancılık bölgeleri oluşturulacaktır. (Fıstık işleme tesisleri, zeytinyağı işleme tesisleri, balıkçılık tesisleri gibi) Ayrıca turizmin canlanmasına yönelik turizm tesisleri hibelerden faydalanacaktır. İşsiz olan veya çalışmak isteyen kadınlara hayvancılık hibe desteği sağlanacaktır. Birecik'te yıllar önce bir meslek olarak uğraşılan gemi imalatı günümüz şartlarına uyarlanarak modern yat imalat hanelerinin alt yapısı hazırlanarak Birecik Türkiye'nin en önemli yat ve tekne imal merkezlerinden biri haline getirilecektir. Bu alanda çalıştırılacak işçiler sayesinde işsizliğe çözüm olacağız."

Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel, kentsel dönüşüm projesine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçemizde oluşmuş gece kondu yerleşimi ve görüntü kirliliğini yok etmek için yeniden planlama yapılacaktır. Yapılan bu planlamalarla gecekondu bölgesinde yaşanan tapu sorunu çözülecektir. Ayrıca yeniden planlanacak bu alanlarda günümüzün kentleşme modeline uygun Birecik'e yakışır bir kent dokusu oluşturulacaktır. Bu projemizde TOKİ ile işbirliği içerisinde çalışılacaktır. Kuracağımız Belediyeler Birliği ile ilçemizin ve diğer yakın belediyelerimizle beraber ortak bir katı atık alanı oluşturulacak bu alanda kurulan tesis ile katı atıkların geri dönüşümü sağlanacaktır. Kurtuluş mahallesi çerçi yolu mevkiinde,ilimizin teşvik kapsamında olması ve otoyolun açılması ile Gaziantep'in hinterlandında teşvikten faydalanan ilçe olmasından dolayı KOBİ yatırımlarına yönelik konut dışı kentsel çalışma alanları ve sanayi alanları oluşturulmuştur. İlçemizin yüksek göç almasından dolayı projeksiyon nüfusumuz yeniden hesaplanmış olup ilçemizin 2030 yılını hedefleyen imar hareketlerimiz yeniden irdelenmiştir. İlçemize ait 1/25.000 ölçekli Çevre düzeni planı yeniden revize edilerek kentimizin gelişme eğilimleri saptanmıştır. Kentimizin gelişme alanları belirlenirken ilçemizin doğal güzelliklerine zarar vermeden mevcut yerleşimle bütüncüllük sağlayacak şekilde planlama yapılmıştır."

Başkan Yüksel; ağaçlandırma, tarihi çarşıların düzenlenmesi, yeni düğün salonu, Karşıyaka sahil projesi, su sporları merkezi, tekne turları, Birecik Arkeolojik araştırma merkezi, Sportif balıkçılık ve dalış sporu projesi, Kadın sığınma evleri projesi, Gençlik merkezleri projesinin de hayata geçirileceğini kaydetti.
Birecik Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Yüksel, kent envanterinin oluşturulması ve hayata geçirilecek diğer projeleri de şöyle anlattı:

"İdari alan sınırlarının belirlenmesi, mahalle alan sınırlarının belirlenmesi, cadde-sokak sınırlarının belirlenerek haritaya işlenmesi ile birlikte, konumsal sorgulama (Mesken, Ticari kuruluşlar, Sınai kuruluşları gibi) ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik durumlarının belirlenmesi, evlilik işlemleri için yapılacak müracaat,gün alma ve diğer işlemlerin tamamı belediyemiz resmi internet sayfamız üzerinden yapılacaktır. İnternet, telefon ve mobil cep telefonu üzerinden; dilek ve şikayetlerin kayda alınması, vergi borçlarının ödenmesi ve sorgulanması,ödemenin banka hesabı veya kredi kartı ile yapılması, kent rehberinin yayınlanması. SMS belediyeciliği kapsamında vatandaşlarımızın belediyeye gelmesine gerek kalmadan, bulundukları ortamda internet veya telefon bağlantısına da ihtiyaç duymadan, belediyemizle iletişime geçmelerini sağlayan sistemin oluşturulması, mobil gezici tahsilat servisi, mezarlık bilgi işlemi, belediye merkezi ve resepsiyon işleri projesi hayata geçirilecek. Her şeyi Birecik ve Birecik halkı için yapacağız."

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 10:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?