7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

"Aileiçi şiddete son" kampanyası

Hürriyet Gazetesi'nin başlattığı CNN Türk ve Çağdaş Eğitim Vakfı işbirliğiyle sürdürülen 'Aile içi şiddete son' kampanyasının Anadolu çalışmaları bugün Şanlıurfa'da başladı. 

Hürriyet'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Belediye Başkan Vekili Gülendar Açanal, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, Hürriyet Kurumsal İletişim Koordinatörü Temuçin Tüzecan, Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Gülseven Yaşer, Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Müslüm Akalın ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Vali Yavaşcan, şiddetin içeriği ne olursa olsun kabul edilemeyeceğini belirterek, "Şanlıurfa'da kadınların yüzde 34'ü fiziksel, yüzde 53'ü sözlü şiddete maruz kalıyor. Aile içinde şiddete son verilmelidir" dedi. 

Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Açanal ise, toplantıya bir kadın, siyasetçi ve yerel yönetici olarak katıldığını bildirerek, "Aile içi şiddet daha sonra toplumsal şiddete dönüşüyor. Aile toplumun temel taşıdır. Kadınlar sosyal ve toplumsal alanlara katılmalıdır. Şiddet kabul edilecek bir olay değildir. Aile içinde çocuklara şiddet uygulayan kadınlar da vardır. Demek ki kadınların da eğitilmesi gerekiyor. Şanlıurfa Belediyesi'nde daha önce çalışan kadın sayısı 20 iken şimdi bu sayı 50'ye çıktı. 147 kadın Mikrokredi programından faydalanıyor. Hedefimiz bu sayıyı 500'e çıkarmaktır. Özgüvenlerini kaybeden kadınlara özgüvenlerini sağlıyoruz" dedi. 

Hürriyet Kurumsal İletişim Koordinatörü Temuçin Tüzecan, gönüllü programların hayata geçirildiğini ve bugüne kadar 80 gönüllü kişiye eğitim verildiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 13:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?