5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

"Donkişot" Osman Akçakale'de

Mayınlı bölgelerde uzuvlarını kaybeden mayın mağdurlarının sorunlarını yakından takip ettiğini belirten Donkişot Osman Çelik, bu işin her zaman takipçisi olacağını ifade etti.

Donkişot Osman, "Geçtiğimiz aylarda Türkiye gündemini meşgul eden mayınlı arazilerin temizlenmesi ve bu arazilerin kime verilmesi konusunda mutabakata varamayan hükümet halen bu sorunun çözümü konusunda bir karara varamamıştır. Bu sorun olduğu gibi orta yerde bırakılarak sumen altı edilmiştir. Bu konuda duyarlı bir vatandaş olarak ben bu işin takipçisi olduğumdan buralara gelerek olayı yerinde incelemek istedim. Bu bölgede bu sorunları çok yakından takip eden değerli engelli dernek temsilcimiz ve basın mensubu arkadaşlarla görüşerek istişare ettim. Bu değerli kardeşlerimin entelektüel fikirlerinden istifade ettim. Bende Ankara'dan bu konunun takipçisi olacağımı buradan belirtmek istiyorum. Bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Donkişot Osman, Koalisyon güçleri ve Irak savaşında da canlı kalkan olmak için gündeme gelmişti. Osman Özçelik, bölgede yapacağı iki günlük incelemenin ardından Ankara'ya döneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 09:54:03
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 11:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?