5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

"Elleri kırılsın"

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Ekinciler köyündeki ilköğretim okulunun bilgisayar sınıfında bulunan 11 bilgisayar çalındı.

Bilgisayarları çalınan öğrenciler, tahtaya 'Bilgisayarımızı çalanların elleri kırılsın' yazdı.

Olay, Viranşehir'e 17 kilometre uzaklıktaki Ekinciler Köyü İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Bilgisayar malzemelerinin bulunduğu odanın demir parmaklıklarını kesen hırsızlar, camı kırdıktan sonra içeriye girerek, 11 tane bilgisayarı tüm parçaları ile birlikte çalıp kaçtı. Sabah okula geldiğinde hırsızlık olayını fark eden Okul Müdürü Sami Aydın, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çocukların bilgisayar derslerinden geri kalacaklarını belirten Okul Müdürü Sami Aydın, "İnsanlar bu bilgisayarları çalarken hiç mi vicdanları sızlamadı? Bu kadar öğrencinin hakkını çalmak çok kötü bir şey" dedi.

Bilgisayar sınıfının tahtasına ''Bilgisayarımızı çalanların elleri kırılsın'' yazarak tepkilerini dile getiren öğrencilerden 8. sınıf öğrencisi Cemal Bilen (14), "Artık bilgisayar dersi işleyemeyeceğiz. Biz bu bilgisayarları daha yeni aldık. İnsanlar eğitimi hiçe sayıyorlar. Köyden gelen arkadaşlarımız var, bilgisayar konusunda yeni yeni bir şeyler öğrenmeye başlamıştık. Biz heves ediyorduk. Okulumuz teknolojik yönden gelişiyordu. Okulumuz bilimsel açıdan daha da gelişiyordu, fakat hırsızlar bunu çaldı" diye konuştu.

7. sınıf öğrencisi Zahir Düşme (13) ise, hırsızların bilgisayarları çalarak eğitime darbe vurduklarını söyleyerek, "Bütün öğretmen ve arkadaşlarımız çok üzüldü. Şubat ayından bu yana bilgisayarlarımızda bir şeyler yapmaya çalışıyorduk. Eğitime bir nevi katkıydı bunlar. Fakat yaptırmadılar" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 10:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?