5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

"GAP'ta para problemi yok!"

DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ'IN ŞANLIURFA TEMASLARI

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Şanlıurfa'ya gelen GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Suruç Kaymakamlığı'nı ziyaret etti.

Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri Cuma namazı için Ulu Camiine geçti. Ulu Cami'de namaz kılınırken, polis ve korumalar dışarıda kuş uçurtmadı.

Camiye gelen vatandaşlar polis ekipleri tarafından didik didik arandı. Namazdan sonra Bakan Cevdet Yılmaz Suruç halkının sorunlarını dinledi. Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri DSİ Suruç Sulama Havzasına giderek çalışmaları yerinde inceledi. DSİ Şanlıurfa İl Müdürü Sait Umucu, çalışmalar hakkında Bakan Yılmaz'a bilgiler verdi. Kısa bir konuşma yapan GAP'tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ildeki temasları çerçevesinde ilk olarak Suruç Sulama Projesini yerinde incelediğini belirtti. Sulama projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yılmaz, "Suruç Sulama Projesi'nin kısa zamanda hayata geçirilmesi ve Suruç'un bir an önce suya kavuşması için projeyi yerinde incelemeye geldim. Çalışmalarımız süratle devam edecektir. Şuanda GAP projesinde para problemimiz yoktur. Son dönemlerde de izliyorsunuz komşularımızla da sıfır sorun politikası izleyeceğiz diyoruz

hükümet olarak. Eskiden dört taraflı düşmanla çevrili bir bakış açısı vardı ama bu bölgede yaşayan bütün ülkelerin kaderi ortak, kaderimiz ortak. Ben Suriyeli meslektaşlarımla da görüşürken şunun üzerinde de fikir birliğine vardık. Şuan 2006'dan bu Gaziantep, Kilis ve Halep'inde dahil olduğu bir program yürütüyoruz. 10 milyar dolar biz koyduk, 10 milyar dolar Suriye tarafı koydu ortaklaşa projeler yapıyoruz. İşte kapıları iyileştiriyoruz, orda yapılan bir faaliyete karşı bu tarafta da biz bir faaliyet

yaparak birlikte bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımız çokta güzel gidiyor" dedi.

Bölgede eğitim seviyesinin yükseltilmesi için çaba sarf edildiğine de değinen Bakan Yılmaz, bunun için derslik sayısının artırılması ve derslik başına öğrenci sayısının düşürülmesi için yoğun çalışma yapıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri DSİ Suruç Sulama Havzasını gezdi. Daha sonra Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri Şanlıurfa'da bir toplantıya katılmak üzere hareket etti.

DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ'IN ŞANLIURFA TEMASLARI
DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ'IN ŞANLIURFA TEMASLARI
DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ'IN ŞANLIURFA TEMASLARI
DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ'IN ŞANLIURFA TEMASLARI
DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ'IN ŞANLIURFA TEMASLARI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 21:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?