5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

"İnternette Vitamin" Tanıtımı

Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından hazırlanan ve Türk Telekom’un işbirliği ile yürütülen "Vitamin" adlı bilgisayar destekli eğitim için El-Ruha Otel'de bir toplantı gerçekleştirildi.


İnternette Vitamin ile ilgili sunum hazırlayan M. Akif Ayaz ve Arzu Özden, toplantıya katılan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Türk Telekom Müdürü Suat Soran ve okul müdürleri ile öğretmenlere sunumda bulundu.
Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan toplantıda şunları söyledi:


“Şanlıurfa'da önem verdiğimiz konuların başında ilk olarak eğitim daha sonra sağlık ve alt yapı gelmektedir. Tabi ki istikbalimiz çocuklarımızdır. Geleceğimizi teminat altına almak istiyorsak, çocuklarımızı çok güzel eğitmemiz gerekir. Amacımız okuma yazma bilmeyenlere bunu öğretmek ama bunun yanında eğitimin tüm aşamalarında en üst kalite ve düzeyi yakalamamamız gerekir. Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Şu an çalışmalarımızla Türkiye'de 2. sıradayız ve 1. sırayı yakalamak hedefimizdir.

İlimizde 200 binden fazla okuma yazma bilmeyen var. Bunların belki büyük bir çoğu eğitim dışında kalan yerlerde yaşayan insanlardır. Bu konuda öncelikle alt yapıdaki eksiklerimizi gidermek zorundayız. Üç yıl önce Şanlıurfa'da göreve başladığımda sınıf ortalaması 62 idi, şimdi 49'lara doğru indik. Bunu daha da aşağılara çekme noktasında yoğun gayret sarf etmekteyiz. Bugün tanıtımı yapılan 'Vitamin' gibi projeler eğitime katkı sağlayacaktır. Bu projeyi ve bu tanıtım programını hazırlayan, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 18:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?