5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

"Kamuda türbana göz yumamam!"

VALİ OKUTAN'DAN CUMHURİYET RESEPSİYONUNDA TÜRBAN AÇIKLAMASI

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonunda başlayan türban krizi ile ilgili olarak Valilik bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Bayramı'nı millet olarak büyük bir şevk ve heyecan içerisinde kutladık. Bu şevk ve heyecan şehrimizde de had safhaya ulaşmıştır. Lakin Cumhuriyet resepsiyonunda bilgim dışında ve kesinlikle tasvip etmediğim, asla tarafı olmadığım üzücü bir hadisenin cereyan ettiği iddia edilmektedir. Millete hizmet etme ve milleti kucaklama anlayışında bir idareci olarak bugüne kadar görev yaptığım illerde, asla böyle bir ayrıma müsaade

etmemişken ilimizde, devletin milletiyle kucaklaştığı bir ortamda böyle bir olayın vuku bulmuş olması şahsımı derinden üzer. Bizim geleneğimizde davetli misafirin dışarı çıkarılması gibi bir uygulama asla yoktur. Bilakis resepsiyonda bulunan kesimlerin hiçbirisi kılık kıyafetle ilgili bir rahatsızlığı tarafıma iletmemiş olup, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin'e tevdii edilen bu hususla ilgili vali olarak şahsım bilgilendirilmiş olsaydı böyle bir hadise söz konusu olmaz, durum düzeltilirdi.

Bozova ilçemizde meydana gelen sel hadisesi dolayısıyla iddia edilen konu tarafıma çok geç intikal ettiğinden dolayı olayın nasıl meydana geldiği konusunda araştırmalarımız devam etmektedir" dedi.

Cumhuriyet'in 86. yıldönümünde nedeniyle Şanlıurfa'da düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonunda türban krizi yaşanmıştı. Şanlıurfa Dedeman Otel'de içkili yapılan Cumhuriyet resepsiyonuna davetliler eşleri ile birlikte çağrılmış ve resepsiyona Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin'in türbanlı eşi İffet Ertekin de katılmıştı. Bir görevli, Eyüp Sabri Ertekin'i dışarı davet etmiş ve eşinin türbanlı olduğunu hatırlatarak dışarı çıkmasını istemişti.

VALİ OKUTAN'DAN CUMHURİYET RESEPSİYONUNDA TÜRBAN AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 09:59:05
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 12:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?