5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

"Sayın Öcalan" ifadesine dava

Suruç ilçesinde, "Sayın Öcalan" ifadesini kullandıkları gerekçesiyle DTP Suruç İlçe Başkanı Ahmet Yenilmez ve Suruç Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Şakir hakkında dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, DTP İlçe Başkanı Ahmet Yenilmez hakkında Suruç ilçesinde 21 Mart'ta gerçekleştirilen Nevruz kutlamasında yaptığı konuşmada "Sayın Öcalan" dediği gerekçesiyle; Suruç Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Şakir hakkında ise "Sayın Öcalan" ifadesini kullanmasının yanı sıra terör örgütü PKK'nın silahlı kadrosu olan HPG'lilerin kıyafetini giydiği iddiasıyla dava açıldı. Yenilmez ve Şakir'in, Suruç Asliye Ceza Mahkemesi'nde "suç ve suçluyu övmek" iddiasıyla yargılanacağı bildirildi.

Açılan davaya tepki gösteren Yenilmez, "Sayın" demenin suç teşkil etmediğini ve bunu her zaman söyleyeceğini belirtti. "Sayın" ifadesinin tüm insanlar için kullanıldığını ifade eden Yenilmez, davanın hiçbir haklı tarafının olmadığını savundu.

Bu gibi davaların insanların "eylemliliklerinin" önünü tıkamak için açıldığını öne süren Yenilmez, baskılara aldırış etmeden demokratik haklarını kullanacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 15:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?