5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

"Taraflar Öcalan ve Türkiye'dir"

Şanlıurfa'da DTP'nin saldırıya uğrayan Yenişehir temsilcilik binasında müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'da saldırıya uğrayan DTP'nin Yenişehir temsilcilik binasının önünde müzik dinletisi düzenlendi. Şanlıurfa Kültür Sanat Merkezi'nin grubu olan Koma Hevi'nin verdiği müzik dinletisine DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP'li yöneticiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yaklaşık 200 kişi katıldı.

İbrahim Binici, çatışmalı ortam devam ettiği sürece Türkiye'nin sorunlarının çözülemeyeceğini söyledi. Kürtlerin ilk anayasada temel haklarını koruduğunu ve bu belgelerin şu an parlamentoda mevcut olduğunu belirten Binici, "1923 Anayasası'ndan sonra Kürtler yok sayıldı. Bu ülkede Kürtler de yaşıyor. Bu halkın dili, kimliği, özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalıdır. Dilimiz bizim varlık gerekçemizdir" dedi.

İçişleri Bakanı'nın bugün açılım konusunda açıklama yapacağına değinen Binici, son süreci allayıp pullama yerine çözümü getirecek, inkar ve imhayı ortadan kaldıracak bir açılım beklediklerini belirtti. Bir daha yanlış yapılmamasını isteyen Binici, zamanında devlet büyüklerinin Kürt realitesinden bahsettiğini, devletin yanlış yaptığını kabul ettiklerini ifade ederken, Kürtlerden son yüzyıldır yapılanlardan dolayı özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit ve bugün de Masum Türker'in 'Öcalan neden bize teslim edildi anlayamadık' söylemlerini devletin bugün sorgulaması gerektiğini belirten Binici, "Kürt halkı özgürlük çemberi daraltılmış bir ortamda topladığı 3,5 milyon imza ile 'Öcalan benim siyasi irademdir' dedi. Öcalan büyük emeklerle 160 sayfalık yol haritası hazırladı. Bu yol haritasını devlet dikkate almak zorundadır. Çünkü bu sorunun iki tarafı vardır. Biri inkarı dayatan Türkiye Cumhuriyeti sistemi, diğeri buna karşı mücadele eden Kürt özgürlük mücadelesi ve onun önderi Öcalan'dır" diye konuştu.

İbrahim Binici, halkı 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılmaları için eylem günü saat 09.00'da otogar yanındaki Nevroz alanına davet etti. Davetliler Koma Hevi'nin şarkılarıyla halay çekerken, sık sık Abdullah Öcalan lehine Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:02:35
Güncelleme :31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?