5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

"TRT Şeş" Urfa'da

"TRT Şeş" her hafta Perşembe günü gece yayınlanacak olan "Dünyaya Dilan" adlı dini programının ilk çekimini Şanlıurfa'da yaptı. Balıklıgöl'de çekimleri yapılan programda ilahiler okundu akademisyenler Kürtçe söyleşi yaptı.

Geçtiğimiz hafta TRT'nin 6. kanalı üzerinden Kürtçe yayın hayatına başlayan "TRT Şeş" inanç turizminin gözde mekanlarından Şanlıurfa'da dini program çekimi yaptı. Her hafta Perşembe günü gece saat 21.25'te ekrana gelecek olan "Dünyaya Dilan" adlı programın çekimleri Balıklıgöl manzaralı Rızvaniye Camisinin bahçesinden yapıldı.

Dergah İlahi Grubu tarafından ilahilerin seslendirildiği programda Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz ile Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, İslam kardeşliğinin önemi konusunda Kürtçe söyleşi yaptı.

TRT Dini ve Ahlak Programları Müdürü Adem Özkan, TRT Şeş'in ilk dini yayınını İbrahim Peygamber' in kucaklamasıyla bölge halkına seslenmek için Şanlıurfa'da Halil'i Rahman gölünde çektiklerini söyledi.

Çekimlerde Kuran-ı Kerim'in evrensel dil olmasından dolayı Arapça okunduğunu, sohbet, röportajlar ve ilahilerin Kürtçe olarak okunacağını belirten Adem Özkan, "Programda Kuran-ı Kerim Arapça okunacak ve Kürtçe haricinde dil kullanılmayacak. Programın ilk konusu İslam kardeşliğinin önemi Kuran-ı Kerim'den ve Hz. Peygamber' in hutbelerinde İslam kardeşliğine nasıl yer verildiği ele alınacak. 60 dakika ile sınırlı olan programın ilk yayını Perşembe günü gece saat 21.25'te TRT Şeş'te yayınlanacak" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?