5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

1 ay içinde aynı 3 dolandırıcılık

Şanlıurfa'da bir ay içerisinde aynı yöntem ile 3 vatandaş dolandırıldı. 

Şanlıurfa'da dün bir banka önünde gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemiyle, bir ay içerisinde, farklı bankalardan çıkan 2 kişinin daha mağdur edildiği öğrenildi. 

Dün gerçekleşen olayda, banka güvenlik görevlisi üniforması giyen bir dolandırıcı, bankadan çıkan Ömer Ateş (66) isimli vatandaşı takip etti. Bankadan yaklaşık 500 metre uzaklaşan Ateş'e yaklaşan dolandırıcı, yaşlı adama bankanın kimlik fotokopisi istediğini, fotokopiyi çekip getirene kadar paranın kendisinde kalması gerektiğini söyledi. 

Bunun üzerine paraları dolandırıcıya teslim ederek, fotokopi çektirmeye giden Ateş, döndüğünde güvenlik üniformalı şahsın kayıplara karıştığını gördü. Şanlıurfa'da bir ay içerisinde farklı 3 banka önünde aynı yöntemle gerçekleştirilen 3. dolandırıcılık olayı olduğunu bildiren Emniyet yetkilileri, güvenlik görevlisi üniformalı dolandırıcının resimlerinin bütün ekiplere dağıtıldığını, vatandaşların bu tip dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını söyledi. Yetkililer ayrıca vatandaşın böyle durumlarda, 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 16:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?