2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

1 yılda 8 bin ağaç toprakla buluştu

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü personeli, 5 kilometrelik alana 1 yıl içinde yaklaşık 8 bin ağaç dikimi yaptı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Diyarbakır Karayolu’nda başlatılan ağaçlandırma uygulaması dahilinde bugün Karaköprü Beldesi içerisinden geçen karayolu orta refüjüne bin ağaç dikimi yapıldı. Geçtiğimiz yıl başlanan ağaç dikimi bugün dikilen ağaçlarla birlikte toplam 8 bin ağacı buldu. Turizm gönüllüleri çocukları ile emniyet personel çocuklarından oluşan çocuk grubu ve emniyet personeli birlikte ağaç dikimi yaptı. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik bu gün dikilen ağaçlarla birlikte toplam 8 bin ağaç dikiminin gerçekleştiğini belirtti.
Çelik, "Valiliğin denetiminde ağaç dikme kampanyası başlatılmıştı. Polis olarak biz bu kampanyanın içinde yer alıyoruz. Polislerimiz çocuklarla birlikte bin adet çeşitli ağaç dikti. Önümüzdeki yıl bu ağaçların bakımını yapacağız. Geçtiğimiz yıl diktiğimiz ağaçların bakımlarını yaptık ve yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl diktiğimiz 7 bin ağacın yaklaşık yüzde 90’ı tuttu. Önümüzdeki yıllar ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yaklaşık 5 yıl sonra bu yoldan geçen insanlar yeşillikler ve gölgelikler içerisinden geçecekler. Yaklaşık 5 kilometrelik alana geçen yılla birlikte 8 bin ağaç dikmiş olacağız" dedi.

Çocuklara karşı büyük sevgisi olan Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, her platformda çocukları yanından ayıramıyor. Bu günkü ağaç diminde de çocuklarla birlikte ağaç diken Çelik ağaç dikmeyen sevmeyen çocuğun büyüdüğünde ağaç sevgisinin olmayacağını belirtiyor. Emniyet Müdürü Çelik, "Çocukluğunda ağaçlık bir yerde büyümeyen ağaç dikmeyen büyüdüklerinde ağacı sevmez oluyorlar. Bu nedenle ağaç görüntüsünün arasında büyüyen çocuklarımız gelecekte ağaca sahip çıkacak ve ağacı daha çok sevecekler. Çocuklarımız büyük bir hevesle ağaç dikiyorlar. Her çocuğumuz diktiği ağacın üzerine ismi yazılan plaketler asıyoruz ve o ağaç o çocuğumuza ait oluyor" diye konuştu.

Şanlıurfa-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 16:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?