5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

10 bin kişiye Tirit yemeği ziyafeti

Şanlıurfa'da, 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle 10 bin kişiye 'Tirit' ziyafeti verildi.

Şanlıurfa Müftülüğü'nün organize ettiği ve Gönüllü Kuruluşlar Aşevi tarafından hazırlanan tirit yemeği, Hz. İbrahim Peygamber Camii ve Dergah Camii avlusunda vatandaşlara dağıtıldı. Tirit yemeğine 10 bine yakın kişi katıldı.

10 bin kişiye verilen tirit ziyafetinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar tirit yemek için saatlerce sıra beklediler. Tirit ziyafetine Şanlıurfa'ya Balıklı Göl'ü ziyaret etmek için gelenler de katıldı.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz tirit yemeği dağıttıklarını belirten Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Sorumlusu Ali Topal, 10 bin kişinin açılan sofradan istifade edeceğini belirterek, "Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Tirit ziyafeti verildi. Geleneksel olarak Şanlıurfa'nın tirit yemeğini dağıtıyoruz. Vatandaşların katkıları ile bu yemek verildi. Tirit yemeğinin yapımı için 195'i küçük baş hayvan olarak koyun ve kuzu ile 25 adet de sığır kesildi. Bunun yanı sıra yemekte 22 bin
ekmek, 2.5 ton yoğurt, 1.5 ton limon ve 1 ton sarımsak kullanıldı. Şanlıurfalı kardeşlerime verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İbrahim Aleyhiselam'ın bereketi ile mevlidin bereketinin birleştiğini hatırlatan Ali Topal, ''Allah herkese sağlık afiyet versin'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 16:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?