5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

10 din görevlisine takdir belgesi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde başarılı bulunan 10 din görevlisine Birecik Kaymakamlığı tarafından takdir belgesi verildi.

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen ödül töreninde, başarılı bulunan din görevlilerine konuşan Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, "Din görevlilerini hizmete teşvik etmek ve mesleklerinde daha iyi ve başarılı olmalarına vesile olmak için sizleri ödüllendirdik. Bu taltif sizleri rehavete sevk etmesin. Din hizmeti sadece cami içinde icra edilmemektedir. Cami dışı din hizmetleri bağlamında, beşeri ilişkilerde, fakir, fukara ve gurebaları tespit etmede, kız çocuklarının okullaştırılmasında, insanlar arasında barışı tesis etmede, ağaçlandırma konularında vatandaşları bilinçlendirmede ve buna benzer dini ve sosyal aktivitelerde daha faal olmanızı rica ediyorum. Bunu ben istiyorum diye yapmamanızı aksi takdirde bu tip faaliyetleri hem görevimiz olduğu için hem de toplumun bizden bu konularda beklentisi olduğu için yapmanızı önemle rica ederim. Sizler başarılı oldukça bizler de başarınızın devamını sağlamak gayesiyle başarılı din görevlilerimizi ödüllendirmeye devam edeceğiz" dedi.

İlçe Müftüsü Mekki Solmaz ise, "Bütün personelimizle Anayasamızın bizlere yüklediği misyona yani milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, İslam Dini'nin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek konuları ile beraber toplumun refahı ve huzuru ile toplumu ilgilendiren diğer temel konularda her zaman hizmete hazırız" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 11:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efsane2131 IP: 88.224.249.xxx Tarih : 31.08.2009 14:58:38

takdir verilirken ölçüt ne.torğilli imamlara torpille verilen takdirler..