3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

10 ödülle Şanlıurfa birinci

HİKAYE YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Güneydoğu Anadolu Kültürel Miras ve Turizm Kalkınma Birliği 8 ilin Lise ve Üniversite öğrencileri ile halk dallarında düzenlenen 1. Ödüllü Hikaye yarışması ödül töreni, Mardin'de gerçekleşti.

GAP Kültür alanına giren Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak'ta yaşayanlar arasında edebiyat yetenekleri olanları tespit, ortak bir platformda üretkenliklerini arttırmak ve gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla bir yarışma düzenlendi. Toplam 25 bin TL ödüllü yarışmaya Lise öğrencileri dalında 118 eser, Üniversite öğrencileri dalında 12 eser, halk dalında 38 eser ve toplamda 168 eser katıldı. En çok eser katılımında 51 eserle Diyarbakır, en çok ödül kazanma konusunda ise 10 ödülle Şanlıurfa birinci oldu.

30 yarışmacının kazandığı Şanlıurfa'dan 10, Mardin'den 8, Adıyaman'dan 7, Diyarbakır'dan 3 ve Batman'dan 2 eser ödüllere değer görüldü. Seçici kurul adına Prof. Dr. Abdullah Uçman yaptığı konuşmada, "Marifet iltifata tabidir. Müşterisiz meta zaidir. Yani bunun anlamı şu yaptığınız iş ilgi gördüğü sürece, o işin daha güzelleri devam eder. Ama buna ilgi gösterilmezse, ne kadar güzel ve iyide olsa olduğu yerde söner kalır" dedi.

GAP Kültür Birliği Başkanı ve Mardin Valilisi Hasan Duruer ise açılış konuşmasında, "GAP bölgesi çok uzun zamandan beri terörle anılan, ancak barajla birlikte yatırımlar bölgesi olarak anılıyor. Esasında Türkiye'de en fazla medeniyetin yaşadığı, bunların izlerinin bulunduğu ve kültürlerin harmanlandığı, hoş görü diyarı olan yerlerdir aslında. Bu bakımdan buna benzer çalışmaların etkisi şu olabilir, geleceğin edebiyatçılarının, şairlerini veya ressamların buradan çıkması olabilir. Katılımcılara ve konuklara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Üniversiteler arasında mansiyon ödülü alan İbrahim Halil Mahmutoğlu ise Şanlıurfa'nın bu tip yarışmalarda öne çıkması gerektiğini ve yeni eserler kazandırarak memleketin gelecek nesillere edebiyat alanında büyük eserler bırakacağını söyledi.

GAP Kültür Birliği önümüzdeki günlerde şiir dalındaki ödülleri de açıklayacağı bildirildi.

HİKAYE YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 10:21:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 12:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?