5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

100 bin kişiye tirit ziyafeti

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 100 bin kişiye tirit ziyafeti verildi.

Şanlıurfa Müftülüğü'nün organizesinde Gönüllü Kuruluşlar Aşevi tarafından hazırlanan tirit yemeği, Hz. İbrahim Peygamber Camii ve Dergah Camii avlusunda vatandaşlara dağıtıldı.

Yaklaşık 5 saat süren tirit dağıtımında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar saatlerce sıra beklerken, ziyafete İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Ankara Müftüsü Hakkı Özel ve beraberindeki bir grup din adamı ile il dışından gelen yerli turistler ve Balıklıgöl'ü gezmeye gelenler de katıldı. Tirit yemeği için 24 adet dana, 210 koyun, 25 bin ekmek, 2,5 ton yoğurt, 2 ton limon ve 1 ton sarımsak kullanıldı. 150 kişinin onlarca kazanda hazırladığı tirit sabah ezanıyla birlikte Şanlıurfalılara dağıtıldı.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz tirit yemeği dağıttıklarını belirten İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, 100 bin kişinin açılan sofradan istifade edeceğini belirtti. Tahiroğlu, "Birlik ve beraberliğimizi perçinleyen bir olay. Halkımız her zaman mevlit kandili olarak kutluyor. Hiçbir yerde sabah namazından sonra bunu görmek mümkün değil. 7'den 70'e kadar herkes caminin avlusunu doldurmuş. 80 ile 100 bin civarında insan vardır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 13:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?