5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

1050 Kadın 1050 Meşale

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan, Hilvan ilçesinde düzenlenen "1050 Kadın 1050 Meşale" adlı kampanya dahilinde açılan okuma yazma kurslarında başarı gösteren 22 kursiyerin sertifika törenine katıldı.


Hilvan ilçesinde düzenlenen tören Kız Meslek Lisesi'nde yapıldı. Hilvan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Okul Müdürlüklerinin işbirliği düzenlenen okuma-yazma kurslarında başarı gösteren 22 kursiyer düzenlenen törenle sertifikaları verildi.


Programa Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan, Hilvan İlçe Kaymakamı Coşkun Açık, Hilvan Belediye Başkanı Sabri Özkaya Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Albay Zafer Topsakal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Evren, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, İl Meclis Başkanı Mustafa Kuş, çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, okuma yazma kurslarıyla ilgili slayt gösterisi ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Her kursiyerin hayatından kesitler sunan slayt gösterisi, davetliler tarafından ilgiyle izlendi.


Programın sonunda okuma-yazma kurslarında başarı gösteren 22 kursiyerin sertifikaları ve çeşitli hediyeler Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan, Hilvan İlçe Kaymakamı Coşkun Açık, Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Albay Zafer Topsakal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Evren, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, İl Meclis Başkanı Mustafa Kuş tarafından verildi.


Hilvan Kaymakamlığı ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları'nın organizasyonuyla düzenlenen okuma-yazma kurslarına 46 köy, 21 ilçe merkezinden toplam 67 kurs açılmış, kurslara 199 erkek, bin 90 bayan katıldığı bildirildi.


VALİ YUSUF YAVAŞCAN İNTERNET EVİNİ VALİLİĞİN RESMİ SİTESİNE GİREREK AÇTI

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan ve beraberindeki heyet daha sonra Hilvan İlçe Kaymakamlığı ve Türk Telekom tarafından yaptırılan İlçe Halk Kütüphanesi ve internet evinin açılışına katıldılar.


İnternet evinin ve ilçe Halk Kütüphanesinin açılışını Belediye Başkanı Sabri Özkaya ile birlikte yapan Vali Yavaşçan, kütüphanede kitap okuyan minik öğrencilerin yanına oturarak sohbet etti. Minik çocuklara bol bol kitap okumalarını öğütleyen Vali Yavaşçan, okumanın yaşı olmadığını belirterek, "Okuyarak bilgimizi daha çok arttırmalıyız" dedi.
İnternet evine geçen Vali Yavaşçan, buranın açılışını da Şanlıurfa Valiliği’nin resmi sitesine girerek gerçekleştirdi. Vali Yavaşçan ve beraberindeki heyet, Hilvan İlçe Kaymakamlığının Askerlik Şubesi binasının açılışını da gerçekleştirdiler. Burada hizmet binasının yapımında emeği geçen hayırseverlere plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 17:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?