5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

12 bin kişiye aşure

Şanlıurfa'da 17 yıldır hizmetlerini sürdüren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, Muharrem Ayı dolayısıyla 12 bin kişiye aşure dağıttı. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın kendi eliyle dağıttığı aşureyi almaya gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Şanlıurfa'da gönüllü bir kaç kişinin girişimiyle kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 50 aileyle başladığı yardım kervanını 17. yılında bin aileye çıkardı. Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ne yapılan bağışlar, yardıma muhtaçların yüzlerini güldürüyor. Aşevi tarafından bin aileye yemek, kuru gıda şeklinde yapılan günlük yardımların yanı sıra, 10 bin kişiye yapılan giyecek yardımı minik çocuklar ve ailelerini sevindiriyor. Bazı hayırsever işadamları tarafından gönderilen hediyeler de ihtiyaç sahiplerine
ulaştırılıyor.

Aşevi yetkilileri tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla, Şanlıurfalılara 12 bin kişilik aşure hazırladı. Aşevinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, Vali Yusuf Yavaşcan'ın elinden yemek ve aşurelerini aldılar. Öğle yemeğinde aşevinde hazırlanan yemeklerden alarak evlerinin yolunu tutan vatandaşlar Vali Yavaşcan'a teşekkür etti.

Aşevinde bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa Valiliği bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığına ait aşevinin Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ne bağlandığını anlatarak, "Şanlıurfa Valiliğimize bağlı SYDV Başkanlığına ait ve 12 yıldır muhtaç vatandaşlarımıza hizmet veren aşevimizin faaliyetleri durdurulmakla beraber, vakfımızın aşevi hizmetleri sona erdirilmemiştir. Aşevimiz kapatılmış, ancak vakfımızın aşevi hizmetleri sona erdirilmemiştir. Vakfımız bünyesinde
aşevi kurulduğundan bu yana yaklaşık 600 aile günlük aş almaktaydı. Vakıf görevlilerimizce yapılan inceleme ve birebir görüşmelerde bu güne kadar evinde yemek pişiremeyecek kadar mağdur olan bazı ailelerimizin geçen 10-15 senelik süreçte bu mağduriyetlerinin sona erdiği artık evlerinde kendi yemeklerini pişirebilecek konuma geldikleri görülmüştür. Alilerimizin hepsiyle görüşüldü. Biz 500 aileye, onların istekleri doğrultusunda, gıda yardımı yapmayı uygun bulduk. Tabi bir aşevini işletmek çok maliyetli bir iş, ama bizim Gönüllü Kuruluşlar burayı 17 yıldır iyi bir şekilde işletmekteler" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?