5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'12 Eylül Caddesi'nin ismi değiştirilsin'

STK'LARDAN 12 EYLÜL CADDESİ'NİN İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ İSTEMİ

Şanlıurfa Kasım Ayı Meclis toplantısına gelen Sivil Toplum Örgütleri üyeleri Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya yazılı açıklama vererek meclis salonunu terk etti.

Şanlıurfa Belediyesi Meclis Toplantısı'nın 15. maddesi olan 12 Eylül Caddesi'nin isminin değiştirilmesi hakkında Sivil Toplum Örgütleri meclis salonuna gelerek Başkan Fakıbaba'ya yazılı açıklama vererek meclis salonunu terk etti.

Daha sonra Belediye önünde bir açıklama yapan Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi Grup Sözcüsü Meral Dervişoğlu, Şanlıurfa'da 12 Eylül Caddesi'nin isminin değiştirilmesi hakkında görüş alış verişlerini yazılı açıklama olarak Başkan Fakıbaba'ya verdiklerini belirterek, "Biz bu isimlerin değiştirilmesi konusunda Belediye Meclis Toplantısına katıldık. Başkanımıza yazılı olarak bildirdik. Bundan sonraki aşamalarda özellikle 12 Eylül Caddesi'nin Demokrasi Caddesi olması konusunda düşüncelerimizi Sivil Toplum Örgütleri olarak bildirdik. Bundan sonrada bu konuda özellikle darbe ve darbeciyi anımsatan ve demokrasi isimlerini ortaya koyan, demokrasiyi hatırlatan, özgürlüğü ve barışı hatırlatan isimlerinin yer edinmesini istiyoruz. Bununla ilgili Belediye Başkanımıza yazılı açıklamamızı verdik.

Bundan sonra demokratikleşme süresi içerisinde daha demokratik, daha açılımcı ve daha refah beklentilerimiz vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:37:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?