5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

12 Mart Kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Şanlıurfa Tes-İş Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen anma törenine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve eşi Ayla Yavaşcan, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Zuhal Karahankara, Askeri erkan, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma törenlerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın kabulü konulu sunum yapıldı. Konuşmaların ardından anma günü dolaysıyla kompozisyon, şiir ve resim dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan tarafından Cumhuriyet altını, spor dalında dereceye geren sporculara ise madalyalar verildi.

Ödül törenin ardından Tes-İş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "Sonsuzluğun Türküsü" adlı oratoryo gösterisi sunuldu. Öğrencilerin oratoryo sunumu salondaki davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise günün önemine değindi. Şahin, "İstiklal Marşımızın Şairi merhum Mehmet Akif Ersoy'u bugün törenle andık. Aynı zamanda İstiklal Marşımızın kabul yıl dönümü bugün. Gerçekten TES-İŞ Anadolu Lisemiz hepimizi duygulandıran, derinden etkileyen müstesna bir programla bugünü bize idrak ettirdi. Çok sevgili öğrenci, onları hazırlayan öğretmen ve okul yönetimimize teşekkür ediyorum. Mehmet Akif hepimizin hayatında önemli bir yeri var. O'nu anlamak; tanımak; mutlaka yapacağımız çalışmalarda bize güç, kuvvet verecektir." O sebeple bu programın ayrı bir anlamı var" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?