3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

120 kursiyere sertifika

120 KURSİYERE SERTİFİKALARI DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLDİ

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Tarım İl Müdürlüğü'nce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen ''Genç Ufuklarla Hijyenik Hizmet'' projesinde eğitimlerini tamamlayan 120 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Tarım İl Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen sertifika törenine, Vali Nuri Okutan, eşi Demet Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, ve 120 kursiyer katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Nuri Okutan, Şanlıurfa'nın tarihin her devrinde ''Güzellikler, Zenginlikler'' üretmiş bir şehir ve tarihte bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirterek, ''Dünyada ilk tarımın yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu Şanlıurfa, GAP'la 23 milyar dolar civarında yatırım aldı. 2012'de GAP Eylem Planı sona erdiğinde yaklaşık 900 bin hektar alan sulanabilecek hale gelecek. Şanlıurfa zaman zaman inişler çıkışlar yaşamış bir şehir, şu anda da çıkışını sürdürüyor, tabi bu beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Biz bu sorunları eğitimle aşabileceğimize inanıyoruz. Devletimiz altyapı hizmetlerinin yanında bu tip projelerle insana olan yatırımlar da yapmaktadır. 2008 yılında SODES projeleriyle birlikte ilimizde ciddi manada eğitim süreci başladı. Bugünkü projemiz de bunun bir parçası. Diğer kurumlarımız da bunun gibi çalışmalar yürütüyor'' dedi.

Yaptıkları çalışmanın insan odaklı bir proje olduğunu belirten Tarım İl Müdürü Remzi Çubuk ise, işsizliğin yoğun olduğu bu dönemde genç kuşağa yönelik bu projeyi düşünerek, hayata geçirenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından kursu bitirenlere sertifikaları, protokol üyelerince verildi.

Toplu çektirilen hatıra fotoğrafının ardından kursiyerler Vali Okutan'a garson önlüğü hediye etti. Önlüğü giyen Okutan, kursiyerlerle fotoğraf çektirdi. İşsiz gençlerin istihdamına yönelik uygulanan 9 aylık projede, 2 dönem halinde toplam 120 kursiyere, temizlik, hijyen ve garsonluk alanında, uygulamalı ve teorik eğitim verildiği kaydedildi. Daha sonra kursiyerler için düzenlenen yemeğe geçildi.

120 KURSİYERE SERTİFİKALARI DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLDİ
120 KURSİYERE SERTİFİKALARI DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:43:00
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 16:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?