5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

125 yıllık cami onarıma alındı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan 125 yıllık tarihi Tekke Camii onarıma alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Camileri Koruma Kurulunca, koruma altına alınan 125 yıllık tarihi cami, restore edilmeye başlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan camide onarım çalışmalarına başlanıldı.

Caminin onarılması ile ilgili bir açıklama yapan cami imamı Mehmet Ülgen, Tekke Mahallesi'nde İbrahim Paşa'nın eşi tarafından inşa edilen caminin onarılmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Caminin onarılma alındığından dolayı mahalle sakinleri başka camilere yönelmesiyle diğer camilerde Cuma namazlarında yer bulmanın mümkün olmadığını söyleyen Ülgen, caminin yaklaşık 2 aydır kullanılmadığını ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydederek, "Bakımsız kaldığı için hızla zarar görmeye başlamıştı. Yağmurun etkisiyle yıllar içinde zarar görmesi nedeniyle caminin restore edilmesi Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli yazışmaları yaptık. Girişimlerimiz sonucunda cami, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce ihale edilerek, orijinal haline uygun olarak restore edilmeye başlandı" dedi.
Ülgen, caminin onarılmasında 396 bin TL masraf yapılacağını sözlerine ekledi. Gerekli onarım ve tadilat işlemlerinin ardından tarihi caminin tekrar hizmete açılacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 13:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?