5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

1250 aileye yardım

Şanlıurfa Belediyesi'ne ait Gıda Bankası bin 250 aileye yardım yapıyor. Gıda Bankası yetkilileri, yardıma muhtaç kişileri kendilerinin ve diğer yardım kuruluşları ile belirlediğini belirtti.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından kurulan Şanlıurfa Gıda Bankası, fakir vatandaşların uğrak merkezi oldu. Günde ortalama 200 kişi yardım alabilmek için kayıt yaptırmak üzere Gıda Bankası'na müracaat ediyor. Banka Sorumlusu Hakkı Murat, şimdiye kadar bin 250 aileye yardım yapıldığını söyledi. İhtiyaç sahiplerinin şahsen müracaat yapmamaları ve yardımların gıda bankası tarafından dağıtılacağını kaydeden Murat, "Şanlıurfa'da bin 250 aileye yardım yapıyoruz. 3 nüfuslu aileye 3 ayda, 5 nüfuslu aileye 2 ayda, 5 nüfus üstü aileye ise her ay yardım yapılıyor" dedi.


Mahallelerde bulunan muhtaç ailelerinin listesinin kendilerinde olduğunu ifade eden Murat, "Muhtarlarımıza da kendi mahallesindeki muhtaç insanları kayıt etmeleri yönünde istekte bulunuyoruz. Bu listelerle birlikte kapı kapı geziyoruz. Yardıma muhtaç kişi olduklarına kanaat getirdiğimize kart veriyoruz ve vatandaşımız Gıda Bankası'na gelerek buradan erzaklarını alıyor. Gelecek durumu olmayanlara ise biz götürüp teslim ediyoruz. Adı bizde bulunmayan da olabilir, aldığımız duyumlarla yerinde tespit etmek suretiyle kayıt yapıyoruz" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 13:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?