5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

13 eczacı kalfası sertifika aldı

AKÇAKALE İLÇESİNDE 13 ECZACI KALFASI SERTİFİKA ALDI

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde katıldıkları kurs sonucunda 13 eczacı sertifikalarını alarak, eczacı teknisyeni oldu.

Akçakale Belediyesi M. Selçuk Polat Aile Parkında bulunan kafede düzenlenen yemekli toplantıya, İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Okay, Şanlıurfa Eczacılar Teknisyenleri Dernek Başkanı Aydın Dağ ve eczacılar katıldı.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce eczanelerde çalışan destek personelinin eğitimine yönelik bin 456 saatlik kursu başarı ile tamamlamış eczacı kalfalarına sertifika verildi. Sertifika programında kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, "Bu eğitim programını bitirip sertifika alan eczane çalışanı arkadaşları kutluyorum. Şüphesiz ülkemizde her alanda güzel işler başarılmaktadır. Bunlardan biride sağlık alanında yapılan yatırım ve gelişmelerdir. Eczacı kalfalarımız uzun bir maraton sonucunda, Eczane teknisyeni temel eğitimi programını tamamlayarak 13 kalfa sertifika almaya hak kazanarak teknisyenliğe terfi olmuşlardır. Ben arkadaşlarımı kutluyor başarıların devamını diliyorum" dedi.

Eczacı kalfaları adına bir konuşma yapan Ekrem Esenlik, "Bizler saygın ve güvenilir bir iş yapmaktayız. İnsanlar hayatlarını, yani sağlıklarını bizlere emanet etmektedirler. Bizler bu ülkenin değerlerine saygılı ahlaklı ve erdemlerle mücehhez kişiler olmak zorundayız. Gelen insanları memnun ederek gerektiğinde ceketlerimizi ilikleyerek onları saygımızı göstermeliyiz. Her ortamda meslek ve iş ahlakımızı icra etmeliyiz ve bundan asla ödün vermemeliyiz. Bu programa katılım gösterdikleri için İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, değerli dernek yöneticilerine ve bizleri eğiten eğitimcilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından eczacı teknisyenlerine sertifikalarını İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve Eczacılar Teknisyenleri Dernek Başkanı Aydın Dağ verdi.

AKÇAKALE İLÇESİNDE 13 ECZACI KALFASI SERTİFİKA ALDI
AKÇAKALE İLÇESİNDE 13 ECZACI KALFASI SERTİFİKA ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 10:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?