5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

13 öğrenci hastanelik oldu

Şanlıurfa Akçakale ilçesindeki Süleymanşah İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 13 öğrenci, kantinden aldıkları gıdadan zehirlenmeleri sonucu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Süleymanşah İlköğretim Okulu'ndaki 13 öğrenci kantinden aldıkları gıdaları tükettikten sonra rahatsızlandı.

Başları dönen ve mideleri bulanan öğrenciler, Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayı duyan öğrenci velileri okul ve hastaneye akın ederek, konu ile ilgili bilgi almaya çalıştı. 13 öğrenciden 4'ü yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken; 9 öğrenciye ise serum takılarak, müşahede altına alındı.

Hastane yetkilileri, konu ile ilgili, "13 öğrencinin gıda zehirlenmesi üzerine Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Öğrencilere hastane acil servisinde gerekli müdahaleler gerçekleştirilip serum bağlanmıştır. 4 öğrencinin durumunda ciddi bir şey olmadığından velileri rafından taburcu edilmiştir. Geriye kalan 9 öğrencinin müşahede odasında gözetim altında tutulmaktadır" dedi.

Öğrenci velilerinden İsa Ağar ise, "Öğrencilerin kantinden aldıkları gıda sonucu zehirlendiğini öğrenmiş bulunmaktayız. İdarenin bu işe müdahale edip kantindeki gıdalara bir denetim getirmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?