4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

14 yaşındaki oğlunu iple boğdu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir baba, ellerini bağladığı 14 yaşındaki öz oğlunu önce falakaya çekti, ardından boğazına geçirdiği iple boğarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre tüyler ürperten cinayet, ilçenin Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Viranşehir'de seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan 34 yaşındaki Mustafa Ç. 15 yıl önce Saniye Ç. ile evlendi. Bu evlilikten 2'si erkek 3'ü kız olmak üzere 5 çocuğu bulunan Mustafa Ç., 14 yıl önce doğan ilk oğluna Ebubekir adını verdi. Anneanne Emine ile dede Mustafa Ç., 3 yaşına gelen Ebubekir'i babasından kendilerine vermesini istedi. Kayınvalidesi ile kayınpederini kırmayan baba Mustafa Ç., ilk çocuğu Ebubekir'i anneannesi ile de dedesine verdi.

Yanlarına aldıkları torunlarını büyüten anneanne ile dede, 7 yaşına gelen Ebubekir'i ilçedeki Girne İlköğretim Okulu'na kaydetti. Eğitimini 4 yıl sürdüren Ebubekir, ilköğretim 4. sınıftayken okulu terk etti. Ailesinin ısrarlarına rağmen okula dönmeyen Ebubekir, 14 yaşına gelince bir iş yerinde çırak olarak çalışmaya başladı. Bu arada yaramazlık yaparak sık sık evden kaçtığı iddia edilen Ebubekir hakkında babası Mustafa Ç.'ye şikayetler gitmeye başladı.

Çevreden gelen şikayetlerin artması üzerine baba Mustafa Ç., oğlu Ebubekir'i, "Antalya'ya çalışmaya gideceğiz" diyerek yanına çağırdı. Mustafa Ç. çarşıda buluştuğu oğlu Ebubekir ile Hürriyet Mahallesi Papatya Sokak'taki evine gitti. Baba Mustafa Ç. burada ellerini kollarını bağladığı oğlu Ebubekir'i falakaya çekti. Öfkesine hakim olamayan baba, Ebubekir'i boynuna geçirdiği iple boğarak öldürdü.

Anne Saniye Ç.'nin durumu polise bildirmesi üzerine eve gelen polis, elleri kolları bağlı çocuğun cansız bedeni ile karşılaştı. Polis önce falakaya çekip ardından iple boğarak öldürdüğü öz oğlunun cesedinin başında bekleyen baba Mustafa Ç.'yi gözaltına aldı. Mustafa Ç.'nin, polise verdiği ifadesinde oğlunu sözünü dinlemediği için öldürdüğünü söylediği bildirildi.

xCinayet masası ekipleri ile olay yeri inceleme ekiplerinin evdeki çalışmalarının ardından öz babası tarafından öldürülen Ebubekir Ç.'nin cesedi otopsi için Viranşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun adından adliyeye sevk edilen baba Mustafa Ç., Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgusundan sonra tutuklanma talebiyle çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Viranşehir Cezaevi'ne konuldu. Bu arada, babası tarafından öldürüldüğü belirtilen Ebubekir Ç.'nin 11 yaşında Gülsüm, 9 yaşında Muhammet, 7 yaşında Fatma ve 2 yaşında Zeynep isimli kardeşlerinin olduğu belirtildi.

Öte yandan, Ebubekir Ç. isimli şahsın bundan 3 yıl önce Viranşehir'de çektirmiş olduğu bir fotoğrafçıda halen 12 adet fotoğrafının bulunduğu ve parası olmadığı için fotoğraflarını alamadığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 14:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?