7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

144 Mağarada hayvancılık yapılıyor

Şanlıurfa il merkezinde bulunan 144 mağara, ahır olarak kullanılıyor. Yakubiye ve Topdağı mahallelerinde bulunan mağaralarda yaklaşık 6 bin 877 hayvan beslendiği belirlendi.
Şanlıurfa'da şark çıbanı vakalarını önlemek için çalışma başlatan Sağlık İl Müdürlüğü, il merkezindeki ahırları tek tek belirledi. Sağlık Müdürlüğü'nün tespitlerine göre ilde 31 mahallede bin 951ahırda 15 bin 600 hayvan besleniyor. Topdağı, Yakubiye kenar mahallelerinde bulunan 144 mağara ise 6 bin 877 hayvanın besi ahırı olarak kullanılıyor.
Şanlıurfa kent merkezindeki sağlık şartlarını olumsuz etkileyen mağaralardaki ahırların boşaltılması için ilgili kurumlara yazı gönderen Sağlık Müdürlüğü, bu konuda girişimlerini sürdürüyor. İnsan sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle ahır olarak kullanılmaları engellenecek olan mağaraların turizme açılması konusunda planlar yapılıyor. Şanlıurfa Valiliği ve Belediyesi, il merkezinde hayvancılık yapılmasını önlemek için besi organize bölgesi hazırlıklarını sürdürürken, mağaraların turizm sektörüne alınabilmesi amacıyla projeler üretimi için çalışmalar yapıyor.
.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 00:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?