5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

15 bin çocuğa sağlık seti dağıtıldı

Birecik ilçesine 3 yıl önce atanan Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, 2 yıl içinde 15 bin 117 çocuğa ulaşarak sağlık seti dağıttı.

Birecik ilçesine 3 yıl önce atanan Kaymakam Tuncay Sonel, ilçe genelinde okul öncesi ve ilköğretim kısımlarda eğitim gören öğrencilerin sağlıklı yaşamaları ve temizlik alışkanlığını pekiştirmek amacıyla, ilçe merkezi, belde ve köylerinde 1.sınıftan 5. sınıfa kadar olan 5 bin 893 kız, 6 bin 488 erkek olmak üzere toplam 12 bin 381 öğrenciye içinde diş macunu, diş fırçası, kız ve erkek öğrencilere özel hazırlanmış tarak, mendil ve tırnak makasından oluşan sağlık seti dağıttı.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, amaçlarının geleceğimizin teminatı olan çocukların temizlik bilincini ve alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi.

Kaymakam Sonel, "Ayrıca okul öncesi ana sınıfına giden 736 çocuğumuza da Kaymakamlığımız imkanlarıyla hazırlanan bu setlerden öğretmenler aracılığıyla verildi. Böylece toplam 13 bin 117 öğrencimize ulaşılmıştır. Okul öncesi çağındaki çocuklarımıza dağıtılmak üzere 2 bin adet daha sağlık seti getirtilerek böylece toplam 15 bin 117 çocuğumuza ulaşılmıştır" dedi.

Bu arada, Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, Birecik ilçesine geldiği günden bu yana Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Kaymakamlık imkanları ile 15 bin adet Kelaynak baskılı futbol ve basketbol topları, oyuncak bebek, oyuncak tren, Türk Bayraklı tişört, oyuncak tavşan, oyuncak araba gibi hediyelerin çocuklara dağıtımının öğretmenleri aracılığıyla yapıldığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 11:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?