4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

15 kilometre sürüklendi

ŞANLIURFA'DA NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU

Şanlıurfa'da arkadaşlarıyla tarlada oynarken kanalizasyona düşen talihsiz çocuk 15 kilometre sürüklenirken vatandaşlar ve kurtarma ekipleri nefes kesen bir operasyon düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, Koruklu köyünde arkadaşlarıyla oynayan Fehime Ay otların arasında lağım çukurunu fark edemeyince içine düştü. Otlardan tutunan minik kız arkadaşlarından yardım istemesine rağmen kurtarılamadı. Bir anda akan suda kaybolan minik kız için köylüler seferber oldu. Bu sırada olay yerine kurtarma ekipleri ve sağlık ekipleri çağırıldı. Köylülerle birlikte çalışan kurtarma ekipleri 15 kilometre boyunca talihsiz kızı bulmaya çalıştı. Yaklaşık 2 saat süren kovalamaca sırasında sık sık suda giden minik kızı fark eden köylüler bir türlü yakalayamadı.

Nefes kesen operasyonda köylüler kanalizasyondan çıkarak derede ilerleyen Fehime Ay'ı yakalamak için büyük uğraş verdi. Sonunda talihsiz kızı gören köylüler dereye attıkları kanca yardımıyla dışarı çıkardı. Bu sırada minik kızın nabzını kontrol eden köylüler yaşadığını söyleyerek ambulansın gelmesini istedi. Bir anda yaşadığı sanılan minik kız için herkes seferber oldu. Kısa sürede olay yerine gelen ambulans minik kızı alarak Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Yolda doktorların yaptığı bütün müdahalelere rağmen minik kız kurtarılamadı.

Öte yandan, Fehime Ay'ın arkadaşı Hadile Ay dehşet anlarını anlattı. Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan Hadiye Ay arkadaşının kendisinden yardım istediğini ancak kurtaramadığını söyledi. Minik kız olanları polise ve jandarmaya göz yaşları içinde anlattı.

ŞANLIURFA'DA NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU
 
 
ŞANLIURFA'DA NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 16:23:05
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 17:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?