5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

15 noktaya Poyraz operasyonu

Şanlıurfa'da, jandarma ekipleri tarafından 15 ayrı yere yapılan eş zamanlı operasyonda 800 bin litre kaçak mazot ele geçirilirken, olayla ilgili 5 kişi de gözaltına alındı.


Şanlıurfa Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 15 yerde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığına dair 6 aylık bir çalışma yaptı. Ekipler, çalışma sonunda kaçak akaryakıt yapıldığını ve kaçak rafineri kurulduğunu tespit etti. Güvenlik güçleri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgisi doğrultusunda şafak vakti 15 yere "Poyraz" adlı eş zamanlı operasyon düzenledi. Akçakale yolu üzerindeki Yenice Mahallesi'nde 10 depoya yapılan baskında depo içerisinde akaryakıt dolum tesisi kurulduğu görüldü.


Yaklaşık 3 saat süren operasyonda, 15 akaryakıt dolum tesisi, mazot naklinde kullanılan tanker, 20 tonluk depo, 1 adet pompalı tüfek, çok sayıda mermi, 20 litrelik variller içerisinde hazırlanmış 2 binin üzerinde akaryakıt numunesi ve hesapların tutulduğu çok sayıda defter ele geçirildi. Kaçakçılık ekibinin lideri olduğu iddia edilen 1 kişi ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın olayla ilgili olarak 3 kişiyi daha aradığı bildirildi.


Şanlıurfa'da akaryakıt kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şebeke elemanlarının güvenlik güçlerinin cep telefonlarını dinlemesi ihtimali üzerine kendi aralarında özel bir iletişim sağladıkları belirtildi. Akaryakıt kaçakçılığı yapan şebekenin dikkat çekmemek için deponun kepenklerini kapatarak duvarda oluşturulan deliklerden çıkarılan hortumla dışarıdaki araçlara mazot aktarma sistemini kurdukları görüldü.

Operasyon sonucunda 5 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili olarak 100 bin YTL nakit para, 800 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Kaçak akaryakıt istasyonu kuran şahısların madeni yağ, pamuk, kanola, çit ve soya gibi yağlara White-Sprite kimyasal maddesini karıştırarak motorin elde ettikleri öğrenildi. Kaçak mazotların müşteriye 1 YTL 60 YKr'tan satıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 11:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?