5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

158 çocuğa giyimn yardımı

Ankara-Şanlıurfa Kadınlar Yardımlaşma Derneği, Kurban Bayramı öncesinde Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba ve Gıda Bankası öncülüğünde Şanlıurfa'da 158 ihtiyaç sahibi çocuk giydirdi.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen giysi yardımında bayramlıklarına kavuşan 158 çocuğun mutlulukları ise gözlerinden okundu. Kurban Bayramı öncesinde 158 ihtiyaç sahibi çocuğun birbirinden güzel bayramlıklara kavuşmasına vesile olan Ankara-Şanlıurfa Kadınlar Yardımlaşma Derneği üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, organizasyondan duyduğu mutluluğu ifade etti.

1992 yılında kurulan ve çoğunluğunu 50 yaş üstü emekli bayanların oluşturduğu Ankara-Şanlıurfa Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Hülya Ağan ise, Şanlıurfa'da bayram öncesinde maddi imkansızlıklar yüzünden çocuklarına bayramlık alamayan aileleri birer birer tespit ederek, onlara giysi yardımında bulunduklarını söyledi.

Hülya Ağan, "Ankara-Şanlıurfa Kadınlar Yardımlaşma Derneği olarak özellikle üniversitede okuyan öğrencilere burs sağlamak ve onlara rehberlik hizmeti vermek üzere faaliyet gösteren tamamı bayanlardan oluşan bir derneğiz. 58 üyemiz bulunuyor. Şanlıurfa'da 158 ihtiyaç sahibi çocuğun bayram öncesinde giydirilmesinde bizlere öncülük eden Belediye Başkanımız Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba'ya minnettarlık duyuyorum. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen değerli üyelerimize ise teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Gül Fakıbaba da, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Belediyesi Gıda Bankası olarak Şanlıurfa'da ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklarına belirli periyotlarla giysi, gıda, ilaç gibi yardımlarda bulunduklarını belirterek, derneğin müracaatı üzerine bu hayırlı organizasyona ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Organizasyondan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden Gül Fakıbaba, ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklarına yönelik yardımlara devam ettiklerini belirterek, bu konuda hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba, Ankara-Şanlıurfa Kadınlar Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyeleri, ihtiyaç sahibi çocukları birer birer giydirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 12:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?