5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

18 Mart Şehitler Günü kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Şanlıurfa'da tören ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Törene Vali Yusuf Yavaşcan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, kurum amirleri, askeri erkan ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından 3 el saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, çelenklerin konulması, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Tören, Vali Yusuf Yavaşcan'ın şeref defterini imzalamasının ardından Şehitlik Anıtı'na karanfil konulması ile son buldu.

Anma günü daha sonra DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda GAP Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kutlama programı ile devam etti. Vali Yusuf Yavaşcan ve beraberindekiler DSİ Konferans Salonu'nda Çanakkale Zaferi konulu programa katıldı. Burada 'Çanakkale Ruhu' adlı belgesel ve GAP Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 'Çanakkale'de Düğün-Seferberlik' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

GAP Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen oyun katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Törende 10. Yıl Marşı, katılımcılar tarafından ayakta okurken, Vali Yavaşcan ve beraberindekiler programın ardından Çanakkale konulu resim sergisini gezerek bilgi aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 19:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?