5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

19 yıl sonra okuluna döndü

Viranşehir ilçesine bağlı Kargılı köyünde 1989 yılında tek derslikli sınıfta eğitim gören İlhan Erkan isimli doktor, 19 yıl aradan sonra ilk kez sınıfındaki sırasına oturarak çocukluk günlerini yaşadı.

TOÇEV, Show TV ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri "Yaşasın Okulumuz" kampanyası dahilinde Colgate Palmolive ve Migros tarafından yenilenen Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Kargalı Köyü İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılan Dr. İlhan Erkan, duygulu anlar yaşadı. Erkan, yıllar sonra doğduğu, büyüdüğü ve eğitim gördüğü köy okulunun sırasında oturmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

1989 yılında Kargılı köyündeki tek derslikli sınıfta 3 yıl okuduktan sonra Viranşehir ilçesi Sakarya İlköğretim Okulu'nda eğitimine devam ettiğini belirten İlhan Erkan, 2 yıl önce doktor olduğunu belirtti. Doktor olduktan sonra Viranşehir ilçesinde 2. Nolu Sağlık Ocağı'nda görev yaptığını kaydeden İlhan Erkan, "Benim için bugün çifte şanstır. Çünkü köyümde eğitim gördüğüm okula yıllar sonra tadilat yapıldı. Ben de bu okulun sınıfındaki sıralarda oturdum. Yıllar sonra aynı sırada oturmam beni oldukça duygulandırdı. Köyümdeki sağlık ocağında görev verilse yaparım. İnsanın yıllar sonra köyüne gelerek eğitim aldığı sıralarda oturmasının yaşattığı duyguları anlatamam. Çok heyecanlı ve duyguluyum. Köyden öğretmen, doktor, memur olmaz diye düşünenler olabilir. İşte bunun aksini ispatladım. Ben de köyde eğitim gördüm ve doktor oldum. Yeter ki, azim olsun. Sınıfımdaki sırada oturduğum zaman yıllar öncesine gittim ve o günleri hatırladım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 12:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?