5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

2. HÜBAK Sempozyumu yapıldı

Harran Üniversitesi (HÜ) bünyesinde 2002 yılından beri faaliyet gösteren Harran Üniversitesi Bilimsel Akademik Kurulu (HÜBAK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen HÜBAK Bilimsel Araştırmalar Sempozyumu yapıldı.

Osmanbey Yerleşkesi'nde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi büyük amfide düzenlenen sempozyuma Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan sempozyum, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Uzunköy ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun açılış konuşmaları ile devam etti.

Mutlu yaptığı konuşmada, "Üniversitede görev yapan akademisyenlerin görevi sadece derse girmek, sosyal ve kültürel faaliyetlerle sınırlı değildir. Akademisyen ünvanı toplum içerisinde ilgi görmektedir. Bu ünvanın hakkını vermekte gerekmektedir. Proje hazırlama yarışına girmeliyiz. Kaliteli eğitimin yanında kaliteli asistanlarda yetiştirmek görevlerimiz arasındadır. HÜBAK'a 2002 yılından bu yana 28 adet Devlet Planlama Teşkilatı destekli ve 20 adet TÜBİTAK destekli 615 adet proje sunulmuştur. Biraz daha gayret göstererek bu proje sayısı daha da artacaktır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun ilk çağrılı bildirisini emekli olan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Düzen tarafından 'Harran Üniversitesi'nin gelişimi, dünü ve bugünü' konulu bildiriyi sundu.
Sempozyumda, Fen-Edebiyat Fakültesi'ndeki dört ayrı salonda değişik konularda 82 adet bildiri sunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 20:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?