5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

2. OSB yatırımcıları bekliyor

ŞANLIURFA 2. OSB YATIRIMCISINI BEKLİYOR

Şanlıurfa'da 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) "Danışma Kurulu Toplantısı" düzenlendi.

Şanlıurfa Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Nuri Okutan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, Diyarbakır-Şanlıurfa Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, OSB Müdürü Remzi İnalı ve UNDP uzmanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Nuri Okutan, yol, su, elektrik ve ulaşım sorunu olmayan bir Organize Sanayi Bölgesi kurduklarını, müteşebbisleri buraya yatırım yapmaya beklediklerini söyledi. Vali Okutan, 2. OSB'nin başvurularının 16 Kasım Pazartesi Günü başladığını belirterek, "16 Kasım Pazartesi gününden itibaren 2. OSB'ye yapılacak yatırımlarla ilgili başvurular alınacak. Yapılacak yatırımlarla ilgili belli bir takım kıstaslar belirlendi. Üzerinde durulması gereken hususların bir tanesi, Şanlıurfa açısından bir işletmeci, bir kamu yöneticisi olarak ciddi bir avantaj olarak gördüğüm 2. OSB'de yol, su, elektrik ve benzeri tüm alt yapı hizmetleri tamamlanmış durumda. İkincisi ise belki ilimiz için bir eksiklik olan demiryolu projesinde fizibilite çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Bir başka şey Uluslararası GAP Havaalanı Orta Doğu'nun en büyük kargo hava alanı durumunda ve yollar şimdi Viranşehir, Ceylanpınar ile Kerkük ve Musul'a gidecek yol gelecek yıl bu vakitlerde bitmiş olacak. Demiryolu ile birlikte Halep'e, Şam'a ve oradan da Kerkük Musul'a doğru tekrar bu taraftan Doğu'ya doğru ulaşım tamamlanmış olacak. Bu demiryolu havaalanı ile de birlikte irtibat kurulmuş olacak. Dolayısıyla su, elektrik, yol ve ulaşım sorunu olmayan bir coğrafyada bölgede bu organize sanayi bölgesi açılmış oluyor. Türkiye'de belli sanayi ürünlerinin temel üreticisiyiz. Mesela pamuğun 3'te birini, buğdayın 5'te birini, yine fıstığın 3'te birinden fazlasını üretiyoruz. Bunun yanında henüz özel bir proje yapılmamasına rağmen kendiliğinden gelişmesiyle şu anda mısır üretiminde Türkiye'nin 4. sırasındayız. İnşallah bu önümüzdeki günlerde çok daha iyi noktalara gelecek. Sebze meyvecilikte beklenmedik baş döndürücü bir hızla ilerleme var" diyerek konuşmasını sürdürdü" dedi.

2012 yılında bazı ürünlerde Türkiye'de söz sahibi bir noktaya geleceklerini ifade eden Vali Nuri Okutan, "Artık buradan üretimlerin yapılmasının daha kolay olduğu değerlendirmesini yapıyoruz. Tarıma dayalı sanayinin ilimizde bilhassa buğdayla, pamukla, sebze ve meyve ile ilgili sanayinin bölgemizde gelişmesini bekliyoruz. Buna bağlı olarak hayvancılık sektöründe yeni keşifler, teşvikler ve gelişmeler var. Hayvancılıkta çok güzel sonuçlar almayı planlıyoruz. Beklentilerimiz var. Dolayısıyla gerek

hayvancılığa yönelik, gerek tarımın bitkisel alanına yönelik tüm ürünlerine dayalı bir sanayinin bölgemizde olabileceğini varsayıyoruz. O bakımdan bütün alt yapı hizmetleri tamamlanmış bir organize sanayi bölgemiz var. Şu ana kadar çok ciddi bir başvuru vardı. Ama bu başvuruların tekrar realize edilmesini ve yatırım projesi haline dönüşmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu. Vali Nuri Okutan, tüm Şanlıurfalıları, yatırımcı, sanayici müteşebbislerin ilgisini beklediklerine dikkat çekerek, "Ticaret ve Sanayi Odasında bir masa kurduk. Bu masa sürekli vatandaşlarımızı hem bilgilendirecek hem de başvurularını alacak. Bu gün İstanbul'a geçiyoruz. Yarın orada bir dizi toplantılar yapacağız. Türkiye'nin başka illerinde de toplantıları deneyeceğiz. Ama bire bir bu yükün Şanlıurfalılara düştüğünü inanıyorum. Şanlıurfalıların da bir yatırım elçisi gibi herkese ulaşmasını; bildikleri bütün dostlarına, etrafındakiler, haber vermelerini ve müteşebbisleri Şanlıurfa'ya çekmelerini temenni ediyorum. İnşallah böyle bir fırsatı hem yatırımcılar Şanlıurfa ve bölgemiz lehine çevirirler hem de Urfalılar ve bizler, böyle bir güzelliği yatırımcılar lehine çevirebiliriz. Ülkemize ilimize güzellikler getirmesini ve hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Nuri Okutan ve protokol üyeleri daha sonra görüş alışverişinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 09:41:02
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 11:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?