5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

2 çocuk zehirlenerek yaşamını yitirdi

Şanlıurfa'da aynı aileden 5 kişinin yedikleri peynirden zehirlendiği bildirildi. 2 kardeş gıda zehirlenmesinden ölürken, anne ile diğer 2 çocuğu hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre, olay, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana geldi. İlçenin Hamidiye Mahallesi'nde yaşayan Akçiçek ailesinden anne Zeliha Akçiçek (30), çocukları Handan (10), Bayram (6), Filiz (2) ve Yaren (1) akşam yemeğinde peynir yedikten sonra uyumaya geçti. Gece geç saatlerde anne ve 2 çocuğu rahatsızlanınca yakınları tarafından 112'ye haber verildi. Akçiçek ailesinin evine giden sağlık görevlileri, 2 yaşındaki Filiz ile 1 yaşındaki kardeşi Yaren'in öldüğünü belirledi. Sağlık görevlileri yarı baygın halde buldukları Zeliha Akçiçek ve diğer çocuklar Handan (10) ile Bayram'ı (6) Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Götürüldükleri Siverek Devlet Hastanesi'nde zehirlenme teşhisi konan anne ile 2 çocuğu, yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi.

Zeliha Akçiçek 500 Yataklı Devlet Hastanesine, Handan ile kardeşi Bayram Akçiçek Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Bayram Ayçiçek fenalaşınca Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan anne ile 2 çocuğu götürüldükleri hastanelerde gözetim altında tutuluyor. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 14:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?