5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

2 kardeş aynı yöntemle dolandırıldı

Şanlıurfa'da bir kişi, kendisi ile birlikte kız kardeşinin adına haberleri olmadan açılan cep telefonu hatlarına ait, borç bulunduğunun bildirilmesiyle şok oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Bamyasuyu Mahallesi'nde ikamet eden Atiye Yener ve kız kardeşi Fadime Yener'in başına geldi. Bir GSM operatörü tarafından aranan Fadime Yener'den, kendisine ait olan cep telefonu hattının birçok faturasının bulunduğu ve faturalara ait borçların ödenmesi istendi. Kendi adına haberi olmadan faturalı bir hat açıldığını duyunca şok olan Fadime Yener, GSM operatörüne faturalı hattın kendisinin haberi olmadan açıldığını bildirerek, savcılığa dilekçe verdi. GSM şirketine de dilekçe
gönderen Fadime Yener, hattın kapatılması için müracaatta bulundu. Olayın ardından 2 ay geçtikten sonra benzer konu Fadime Yener'in ablası olan Atiye Yener'in başına geldi. Atiye Yener, GSM şirketi tarafından aranarak, kendisine ait faturalı hattın 3 adet faturasının bildirilmesi üzerine ikinci bir şok geçirdi. Kendisinin adına açılan bin TL'nin üzerinde borcu bulunan faturalı hattan haberdar olmadığını söyleyen Atiye Yener, savcılığa başvuru yapacağını kaydetti.

Olayı anlatan Atiye Yener, iki ay içerisinde iki olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Önceki kız kardeşimin başına geldi. Müşteri hizmetlerinden arıyorlar, 'Sizin adınıza yeni bir hat açılmış. Bu hattın 500 TL borcu var, ödeyin' diye. Kız kardeşimin de o hattan haberi yok. hemen GSM şirketine ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. GSM şirketine de bazı belgeleri faksladık. Olay şimdilik böyle duruyordu. 2-3 gün önce de bana yanı haber geldi. Benim konturlu telefonum var, faturalı bile değil.

'Faturalı bir hat açılmış isminize. Bunun da bu kadar borcu var ödeyin' diye müşteri hizmetlerinden aradılar. Benim böyle bir numaram yok diye konuştum. Sonra benden imza sirküsü falan istediler. Onları faksla gönderdim, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım. Bu arada bunları yapanın da GSM şirketinin bulması gerekiyor. Herkesin başına böyle bir olay gelmesin benim haricimde. Başka kimseler bu olaydan etkilenmesin" dedi.

Kendinden habersiz açılan telefon hattının bin TL'nin üzerinde borcu olduğunu öğrenen Yener, başkalarının adına hat açılmasına tepki göstererek, "Bana gelen bilgiye göre 500 TL borç var dediler. Ama daha sonraki araştırmada bin TL'nin üzerinde bir borç olduğunu öğrendim. Evrakları ben bugün faksladım. Aynı zamanda yarın da savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Benim böyle bir şeyden kesinlikle haberim yok, ne hattan, ne açılmasından hiç bir şeyden haberim yok. Bilmiyorum nasıl hat açıyorlar. Kimlik
fotokopisi falan istiyorlar, veriyorsun ondan sonra da başına böyle olaylar geliyor. Bu olacak iş değil yani" Diye konuştu.

GSM şirketlerinin iyi bir denetimden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yener, "Bu şirketleri iyi bir denetimden geçirmeleri lazım. Her önüne gelen böyle hat açıp, kapatmasın" diyerek olaya tepki gösterdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 12:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?