3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

2.OSB yatırımcı bekliyor

ŞANLIURFA'DA İKİNCİ OSB'NİN ALT YAPISI TAMAMLADI

Şanlıurfa ikinci Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) alt yapısı tamamlandı. OSB Müdürü Remzi İnallı, alt yapısı tamamlanan AB standartlarında ki 2.OSB'nin yatırımcı beklediğini duyurdu.

GAP'ın merkezi haline gelen Şanlıurfa'nın kalkınması için AB desteği ile kurulan 2. Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Remzi İnallı, alt yapısı tamamlanan 2.OSB'nin yatırımcısını beklediğini söyledi. İnanlı, alt yapısı tamamlanan OSB'de son rötuşların yapıldığına da sözlerine ekledi.

Şanlıurfa'nın sanayileşmesi için gece-gündüz demeden yoğun bir tempo içinde bir şantiye şefi gibi çalışan OSB Bölge Müdürü Remzi İnallı, "Artık mazeretimiz yok, Şanlıurfa'da bulunan yatırımcı ve iş adamlarımıza her türlü kolaylık sağladığımız gibi kurulacak olan tesisler için tüm alt yapı çalışmalarını teknolojinin son ürünleri ile tamamlamak üzereyiz" dedi.

Şanlıurfa'nın sanayileşerek kalkınabileceğini belirten İnallı, Devletin Şanlıurfa için üzerine düşen görevi yerine getirdiğini bundan sonra sözün ortak çalışma içerisine girecek olan Şanlıurfa halkının olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ve AB'nin hibe desteği ile ilk kez Şanlıurfa'da yapılan ve alt yapısı tamamlanan 2. OSB'nin yol ve kaldırımları da parke taşları ile döşenmeye başlandı. 1170 hektar üzerine kurulan ve yaklaşık 23 Milyon Avro'nun harcandığı OSB'de ilk etapta 360 tesisin kurulması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 16:50:02
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 17:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?