5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

20 asırlık tablo mozaik oldu

Şanlıurfa'da bir yıl önce Haleplibahçe'de yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan 2 bin yıllık Amazon Kraliçesi Mozaikleri Şanlıurfalı ressam tarafından sanat eserine dönüştürüldü.

Şanlıurfalı ressam Abdurrahman Birden, 4 aylık bir çalışma ile yağlı boya tekniğini kullanarak, 2 binlik amazon Kraliçesi Mozaikleri'ni tablo ile tekrar canlandırdı. Ressam Birden, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cihat Kürkçüoğlu'nun yardımlarıyla mozaiklerdeki eksik kısımları hayal gücü sayesinde tamamlayarak 4 aylık bir sürede bitirdiği tabloyu Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya makamında takdim etti.

Yapılan tablonun göz kamaştırıcı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Gerçekten çok güzel bir tablo. Bu tablo para ile alınamaz derecede mükemmelliğe sahip durumdadır. Ben bu tablonun Şanlıurfa'nın tanıtılmasında önemli rol alacağını düşünüyorum. Seri üretimle tablomuzu afiş ve diğer tanıtımlarımızda kullanmayı düşünüyorum. Ressam arkadaşımıza böyle ince ve nazik düşüncelerinden dolayı minnettar olduğumu ifade etmek istiyor ve kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Tabloyu 4 aylık bir sürede yağlı boya tekniği ile yapan ressam Abdurrahman Birden ise Şanlıurfa için böyle güzel bir eser yapmak istediğini ve 4 aylık bir çalışma sonrasında güzel bir eser yaptığını ifade ederek, "Hayal gücümle mozaiklerde eksik olan kısımları tamamladım. Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cihat Kürkçüoğlu'nun yardımları ile bir çalışma sergiledik. Ölçüleri 1 ile 2 metre arasındaki tabloyu bitirerek Belediye Başkanımıza hediye etmek istedim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 18:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?