3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

20 milyonluk izdiham

Okula giden çocuk başına ödenen 15 milyon liralık eğitim yardımını almak isteyen vatandaşlar, banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, çocuklarını okula gönderen velilere erkek öğrenci için 15, kız öğrenci için 20 milyon lira olarak yapılan nakdi yardım ödemeleri, Şanlıurfa’da devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde nakdi yardımı almak için gelen vatandaşlar, Şanlıurfa Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kadın ve erkekler iki ayrı sıraya ayrılırken, güvenlik görevlileri kalabalık dolayısıyla velileri sıraya sokmakta zorlandı.

Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, Şanlıurfa’da 20 bin ailenin öğrenci yardımı almak için müracaat ettiğini belirterek, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı proje koordinasyonu biriminin internet üzerinden yaptığı değerlendirme üzerinden yardımların yapıldığını söyledi. Yetkililer, Şanlıurfa’da şu an için 2 ayda bir 5 bin ailenin 8 bin 500 öğrenci velilerine erkekler için 15, kızlar için 20 milyon lira nakdi para yardımının yapılacağını kaydettiler. Yardımların okul açık olduğu süre içerisinde devam edeceğini belirten yetkililer, kız öğrencilere verilen para yardımının fazla olmasının sebebinin ise, kızların okullaşmasını sağlamak olduğunu bildirdiler.

Ş.urfa
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 12:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?