5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

20 yıllık su sorunu çözüldü

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan Beldesi'nin 20 yıllık içme suyu sorunu Suruç Belediyesi'nin desteğiyle çözüldü.

Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan Beldesi, yaklaşık 20 yıldır hasretini çektiği içme suyuna kavuştu. 29 Mart yerel seçimlerinde iktidara gelen Demokratik Toplum Partisi yönetimi ilk olarak yıllardır beldenin kanayan yarası içme suyu için çalışmalara başladı.

Beldeden üç kilometre uzaklıkta Suruç Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun yanında kardeş belediye olan Suruç Belediyesi'ne ait su kuyularından çekilen su beldeye ulaştı. Yaklaşık 80 bin TL'nin masraf edildiği çalışma 12 günde tamamlandı. Gece gündüz yapılan çalışmaların sonunda yapılan deneme çalışmaları başarılı oldu. Başarılı çalışmanın sonunda son eksikliklerde tamamlanarak beldeye su bırakıldı. Musluklarından suyun aktığı gören belde sakinleri suyun dağıtıldığı ana merkeze gelerek Belediye Başkanı İ. Halil Parıldar'ı tebrik ettiler.

"Bu günü görmek beni son derece mutlu etti" diyen Onbirnisan Belediye Başkanı İ. Halil Parıldar, "En güzel duygular içersindeyim. Halkım daha iyi hizmetlere layıktır. Suyumuzu hiçbir eksiklik çıkmadan bağladık. Suya olan özlemimizin bittiği andır" dedi.

İlçe vatandaşlarından Mustafa Tekçe ise, "Analarımız bacılarımız yıllardır içme suyu beklediği andır. Başta beldemize su kuyularını tahsis eden Suruç Belediyesi'ne ve katkısı olan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Ömer Günhan da, "Su demek her şey demektir. Bu bizim için çok önemli bir gelişmedir. Kendimizi çok mutlu hissediyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 14:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?