3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

200 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi ve köylerinde bulunan okullarda yedikleri yemekten zehirlendikleri iddia edilen 200 öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

Olay, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir yemek şirketinin okullara servis ettiği yemekten yiyen birçok öğrenci, eve gittikleri sırada baş ağrısı ve mide bulantısı olduğunu ailelerine bildirdi. Gıda zehirlenmesinden şüphelenen aileler, çocuklarını Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Aynı yemek şirketinden diğer köylerde bulunan okullara da giden yemekten yiyen yaklaşık 200 öğrenci, aynı şikayetten dolayı Viranşehir Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada ilk müdahaleleri yapılan öğrencilere serum takılarak, müşahede altına alındı. Bazı öğrenciler Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Yedikleri öğlen yemeğinden zehirlendiklerini iddia eden öğrenciler, "Öğlen yemeğinde çorba, yoğurt, makarna, ve et yedik. Daha sonra baş ağrısı ve mide bulantısı başladı. Durumu hemen öğretmen ve okul yöneticilerine bildirdik. Daha sonra ambulanslar gelerek bizi hastaneye getirdi. Bize burada ilk müdahalemizi yaparak, serum taktılar daha sonra müşahede altına aldılar. Şuan için sağlık durumumuz gayet iyi' dediler.

Öğrenci velileri ise, 'Çocuklarımız okuldan geldikten kısa bir süre sonra, baş ağrısı ve mide bulantılarının olduğunu söylediler. Bizde hemen çocuklarımızı hastaneye getirdik. Burada tedavileri yapıldı şuan çok şükür sağlık durumları iyi. Çocuklarımız, bugün okulda bir yemek firması tarafından verilen çorba, makarna, yoğurt ve et yemelerinden dolayı zehirlendiklerini biliyoruz' diye konuştular.

Öte yandan, Viranşehir ilçesi ve birçok köyünde yaşanan olayın ardından, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfü Kotan ve ilçe Mille Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Viranşehir Devlet Hastanesi'ne gelerek, çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2012 Perşembe 18:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?