5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

200 öğrenciye staj imkanı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından GAP Bölgesi'ndeki üniversite öğrencileri için staj programı düzenleniyor. 1 aylık staj süresince öğrencilerin tüm giderlerini karşılayacak olan YASED'in staj eğitimi başvuruları Şanlıurfa Gençlik Merkezi'nde devam ediyor.

YASED tarafından GAP bölgesinden özenle seçilmiş 200 üniversite öğrencisi, YASED'e üye şirketlerde 2009 yaz döneminde 1 ay süreyle staj imkanı sağlamaya yönelik bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Projeyi hayata geçirmeyi amaçlayan YASED, bünyesindeki faaliyetlerini yürüten İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubu ile alt çalışması hazırlıyor.

Hazırlanan proje, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eğitim gören gerekli becerilere, niteliklere sahip öğrencilere vizyon kazandırmanın yanı sıra GAP Bölgesi'nde eğitim gören öğrencilerin uluslararası firmaların iş yapış sistemlerini merkezlerinde veya Türkiye'nin farklı bölgelerindeki operasyonlarında öğrenmeleri ve staj dönemi süresince edindikleri deneyimleri ileride gerek bölgeleri, gerekse kendi kişisel gelişimleri için kullanabilmelerini sağlamayı amaçladığı bildirildi.

Staj eğitimi programı izin Şanlıurfa Gençlik Merkezi tarafından Harran Üniversitesi kampüslerı ile şehir merkezinde stand açılarak müracaatlar alınıyor. 1 aylık staj eğitimi görecek olan öğrencilerin her türlü giderlerini karşılayacak olan YASED staj eğitim için başvuruların Şanlıurfa'nın Bahçelievler semtinde bulunan Gençlik Merkezi'nin yanı sıra 'www.yased.org.tr' Internet sitesinden de yapılabildiği kaydedildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa Gençlik Merkezi İl asistanı Serpil Yavuz, başvurular için üniversite kampüsleri ile şehir merkezinde stant açtıklarını belirterek, başvuruları kabul ettiklerini söyledi.

7 Şubat'ta sonra erecek başvurular sonrasında üniversite öğrencileri, yaz aylarında İstanbul'daki YASED'e üye firmalarda birer aylık staj eğitimi göreceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 10:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?