5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

220 kişilik işe bin başvuru

Şanlıurfa'da asgari ücretle çalıştırılmak üzere bir porselen fabrikasına alınacak 220 işçinin kurs seçmelerine bin kişi başvurdu.

Kütahya ve İstanbul'dan sonra Türkiye'de açılacak 3.'cü seramik fabrikasında kurs elemelerine katılmak isteyenler arasında üzere kısa süreli izdiham oldu. Kursa katılanlara ise günlüğü 15 TL verileceği kaydedildi.

Şanlıurfa'da bir fabrikaya asgari ücretli ve iş garantili işçi alınacağını duyan işsizler elemelere katılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'nün önünde uzun kuyruk oluşturdu.

İşsizliğin yaygın olduğu Şanlıurfa'da İŞKUR İl Müdürlüğü'nün bir seramik fabrikası ile ortaklaşa açtığı 160'ı bayan olmak üzere 220 kişinin alınacağı seramik fabrikasına 3 aylık kursa katılmak için bin kişi başvurdu.

Kursa katılımın yüksek olması nedeniyle adaylar arasında eleme yapıldı. İşsizler elemeye katılabilmek için İŞKUR İl Müdürlüğü önünde oluşan uzun kuyrukta saatlerce elemeden geçmek için sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Uzun kuyruk nedeniyle zor anlar yaşayan işsizler elemeden geçerek listeye girebilmek için çaba sarf etti.

Kalabalık nedeniyle izdiham yaşanmaması için İŞKUR yetkilileri zaman zaman sıra bekleyen işsizlerden kurumun son 24 ay içersinde açtığı bazı kurs ve eğitim kurumlarını bitirmeyenlerin alınmayacaklarından dolayı sırada beklememelerini istedi.

Şanlıurfa İŞKUR Müdür Vekili Mahmut Kaya, kurumun Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yeni açılacak seramik fabrikası için kurs açtığını kaydetti.

Toplam 220 kişi alınacak olan kursiyerler için bin kişinin müracaat ettiğini ifade eden Kaya, "Fabrikaya 160 bayan eleman alınırken, kalanı da erkek olacak. 3 ay bunlara kurs vereceğiz. 3 ay sonunda işyerinde çalışacak işçiler sigortalı olacak. Bu da yüzde 65'e intikal etmiş oluyor. Müracaat sayısı fazla olunca ön elemeler seçimi yapılıyor. Bizim her dönem kurslarımız vardır. İstihdam garantili tercih ağırlıklı oluyor. Seramik işçiliğini bilen fabrikada kurs görecek. Şanlıurfa'da işsizler ordusu yüzde 18'lerdedir. Bu Şanlıurfa için büyük bir rakamdır. Kurs görecek elemanlara günlük 15 TL masraflarını ödeyeceğiz. Bu harçlık kurs sona erdikten sonra kendilerine teslim edilecek. Kursun sonunda belge verilecek kursiyerlerimize girecekleri işlerde öncelik tanınacak. Türkiye'de seramik fabrikası 1 adet Kütahya, 1 adet İstanbul'da üçüncüsü de Şanlıurfa'da olacaktır. Kursa katılmak isteyen adayları tek tek ön elemeden geçiriyoruz" dedi.

Seramik kursuna katılacakların ise en az ilkokul mezunu olması şartı aranırken, 16-45 yaş arası adayların başvuracağı kurs birkaç gün içerisinde mülakat sonuçlarına göre değerlendirildikten sonra işe başlayacak.
 

haber 7
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?