5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

24 kaçak göçmen yakalandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aralarında bir kadın ve 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 24 kaçak göçmen, bir otele yerleşmek isterken polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir otele yerleşmek üzere olan 3 İranlı, 8 Pakistanlı ve 13 Afgan kaçak göçmene yönelik operasyon düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında bir anne ve 5 yaşındaki çocuğunun da bulunduğu görüldü. Polis merkezine götürülen 24 kaçak göçmen, Türkiye'ye Van üzerinden giriş yaptıklarını ve burada Mehmet Hanifi Ç. (17) isimli kişi ile para karşılığında Yunanistan'a götürülmek üzere anlaştıklarını itiraf etti. Araçla Siverek ilçesine geldiklerini belirten kaçak göçmenler, gece dinlenmek için otele gittikleri sırada düzenlenen operasyonla yakalandıklarını belirtti.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan şahıslar, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, hiçbirinde pasaport bulunmayan şahısların üzerinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını kaydetti.

Sorgulamaları tamamlanan kaçak göçmenlerin sınır dışı edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?