3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

25 bin kişiye tirit ziyafeti

ŞANLIURFA'DA 25 BİN KİŞİYE TİRİT ZİYAFETİ

Şanlıurfa Valiliği'nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 4. düzenlenen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında 25 bin vatandaşa yöresel yemek olan Tirit ziyafeti verildi.

Buluşmalar kapsamında, Hazreti İbrahim Peygamber'in cömertliğinden ve gönül zenginliğinden yola çıkılarak, etkinlik programında yer alan Tirit ikramı, Şanlıurfa Valiliği ve Gönüllü Kuruluşların desteği ile gerçekleşti. Hazreti İbrahim Peygamberin sofrasında eksik etmediği Tirit ziyafetine katılmak isteyen binlerce kişi, sabahın erken saatinde Balıklıgöl'e akın etti. Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergah Platosu'nda sabah namazının ardından başlayan Tirit ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfalılar olarak Hazreti İbrahim'in mirasçıları olduğunu belirterek, "Hazreti İbrahim Allah'ın dostudur. 3 dinin kaynağı Hazreti İbrahim'dir. Dolayısıyla aynı zamanda bereketin timsalidir Hazreti İbrahim. Yine Hazreti İbrahim haksızlığa karşı, Nemrut'a karşı direnişin, doğruların, dostluğun, sevginin, muhabbetin yeşerişini de temsil ediyor. Geçtiğimiz günlerde 100 bin vatandaşımıza Tirit ziyafeti verildi. Şuana kadar da 25 bin vatandaşımıza bugün Tirit dağıtımı yapıldı. Buna benzer Şanlıurfa'ya has güzelliklerin, zenginliklerin de sergileneceği, İbrahim anlayışın hem benimsetip hem yaygınlaştırıp hem de kamuoyuyla paylaşacağı etkinlikler yapıyoruz" dedi.

Tirit ziyafetine katılan vatandaşlar ise, Şanlıurfa Valiliğine teşekkür ederek, böyle ziyafetlerin olmasının çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdiler.

Öte yandan 25 bin kişilik hazırlanan Tirit'te 2 ton et, 10 ekmek, 1,5 ton yoğurt, 200 kilo sarımsak ve 400 kilo limon kullanıldığı belirtildi.

ŞANLIURFA'DA 25 BİN KİŞİYE TİRİT ZİYAFETİ
ŞANLIURFA'DA 25 BİN KİŞİYE TİRİT ZİYAFETİ
ŞANLIURFA'DA 25 BİN KİŞİYE TİRİT ZİYAFETİ
ŞANLIURFA'DA 25 BİN KİŞİYE TİRİT ZİYAFETİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 09:57:01
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 13:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?