5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

25 kişi adliyeye sevk edildi

Şanlıurfa'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kamera alım ihalesinde usulsüzlük yaparak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişi, adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan incelemede adı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne 2007 yılında ihale edilmeden güvenlik kamerası sistemi döşendiği ihalenin ise 2008 yılında yapıldığını belirlendi. İhalede usulsüzlük yapıldığının belirlenmesi üzerine aralarında hastanenin eski yöneticilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün sabah eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında yakalanamayan bir kişinin ise arandığı bildirildi.

Gözaltına alınan 19'u hastane çalışanı 6'si şirket yöneticisi olmak üzere toplam 25 kişi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirilerek sorgulandı. Sorgu ve işlemleri tamamlanan eski Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi A.İ, eski Başhekim Yardımcıları M.Ş, M.N.Ö, Hastane Sivil Savunma Uzmanı Ş.Y, Büro Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı M.E.S, olay tarihinde Hastane Müdür Yardımcısı görevini yürüten Sağlık-Sen Şube Başkanı M.A, şirket yöneticileri H. A., A.D., Ş.K., R.O., İ.H.K.'nin de aralarında bulunduğu 25 kişi geniş güvenlik önlemi altında polis aracına bindirilerek adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 25 kişinin savcılıktaki işlemleri sürürken, K.K. isimli şahsın ise halen firarda olduğu bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 12:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?