5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

29 ev hanımına kredi dağıtıldı

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Birimi tarafından, 29 ev hanımına daha bin YTL'lik kredi desteği sağlandı.


Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kredi dağıtım törenine, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yardımcıları Mehmet Fevzi Yücetepe, belediye meclis üyeleri, Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Sosyal Yardım Birim Sorumlusu Hüseyin Çelik ve Mikro Kredi- Gıda Bank Sorumlusu Hakkı Murat katıldı.


Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini, bu kapsamda başta gıda bankası olmak üzere mikro kredi, ilaç bankası gibi hayır işlerinde yardıma muhtaç hemşehrilerinin yanlarında yer aldıklarını belirtti.
Başkan Fakıbaba, konuşması sırasında mikro kredi projesinden faydalanan bir bayanın yaşadığı durumu anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Aldığı mikro kredi ile eşinden ayrılmaktan vazgeçen ve yuvasını kurtaran bayanın hikayesini anlatan Başkan Fakıbaba, bundan çok etkilendiğini ve imkanlar dahilinde bu yıl 400 bayana, 2008 yılı sonunda ise 500 bayana mikro kredi vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer katılımcılar tarafından kredi başvurusu kabul edilen 29 kadına biner YTL’den oluşan kredileri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 15:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?